Segon dia del bou d'Hostalets

Segon dia del bou d'Hostalets

Tal com ve succeint-se d'uns anys a enrere, el segon dels dos dies de bou del barri Hostalets, tanca la primera part de la programació taurina a Puçol i al mateix temps serveix com a preàmbul (això sí, amb el mes d'agost pel mig) de la gran cita que representa per a tot aficionat el 7 de setembre. Salvador Almenara Marsaga, col·laborador habitual i autor d'esta crònica taurina, relata el més important del que va succeïr en aquesta jornada taurina del Barri Hostalets.

Dissabte passat dia 25 de juliol, la comissió del Barri Hostalets 2009  va culminar la seua participació amb la celebració del segon i últim dia de bou per ells organitzat i que va tindre el següent contingut.

A l'hora programada es va donar solta al primer bou de la vesprada, el qual pertanyia a la ramaderia dels Milers, marcat amb el número 32 i el 5 com a guarisme, que atenia al nom de Consentío. En segon lloc, va ser desencaixonat el bou de nom Ramito, pertanyent a la ramaderia El Romerar amb el 4 de guarisme i marcat amb el número 103, tancant el torn de desencaixonades el bou de nom Presumit, propietat del ramader local Jaume Bosch El Saliner. 

La solta d'unes vaquetes, propietat també del Saliner, van precedir a l'embolada d'un jònec del mateix ramader, a qui li va tallar la corda Javi Morales, després de ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato, els quals es van encarregar d'este menester en totes les embolades de la nit. Dites embolades, van començar amb la sempre espectacular solta de sis vaquetes a manera de tancament amb els seus "ferratges" corresponents.

A les 12 de la nit va començar el torn d'embolades de manera individual, de la que va ser protagonista el bou Ramito, sent el tallador de la corda Purna. En segon lloc, va ser el bou Consentio l'embolat, sent l'encarregat d'alliberar-lo del pilar, Paco Xato. Òscar va ser el tallador de la corda del tercer bou de la nit, que no era un altre que Rompedor, propietat del Saliner, propietari també del bou Mexicà, que va tancar la nit i la programació taurina de 2009 en el Barri Hostalets, i a qui li va tallar la corda de nou, el membre de la comissió organitzadora, Purna.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

Fotografías: Miguel Ángel Baena

14 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres