Vacances en pau i en solidaritat

Vacances en pau i en solidaritat

Del 6 de juliol fins al 9 de setembre. Eixe és el període en què molts xiquets sahrauís estaran a Puçol i altres pobles de la Comunitat Valenciana disfrutant unes solidàries vacances en pau entre les famílies acollidores. Uns 10.000 xiquets sahrauís vénen cada estiu a Espanya, dels quals 450 es concentren en les tres províncies de la Comunitat. D'eixos 450 xiquets, 17 passen l'estiu a Puçol.

Enguany hi ha hagut activitats especialment significatives a Puçol, que el passat 11 de juliol es va convertir en l'epicentre d'una Trobada de les Famílies Acollidores de València, concentrant a quasi mil persones en els voltants de l'Estadi Municipal de futbol José Claramunt amb motiu d'un torneig solidari de Futbol 7, que es va celebrar des del 29 de juny fins a l'11 de juliol, dia de la Trobada. El 7 de juliol, en l'Alberg de Puçol es va celebrar així mateix una festa d'aniversari commemorant els 16 anys en què Puçol acull xiquets sahrauís cada estiu.

"Vacances en pau" és un programa que es desenvolupa a Puçol des de l'any 1993 i s'han arribat a acollir a 24 xiquets, una xifra que ha decrescut els últims anys. Sara León, presidenta de la ONG ASOM comenta que "cada any és més difícil trobar famílies acollidores. Pensem que pot ser perquè la problemàtica del Poble Sahrauí és una qüestió que porta molts anys sense resoldre-se i la gent es cansa i perd l'interés. Però no podem oblidar que en el desert del Sàhara hi ha des de fa més de 35 anys, 200.000 persones malvivint per la falta de compromís del govern espanyol i que necessita del compromís i la solidaritat de la societat civil. És per això que cal donar-los suport i una bona forma és acollir els seus xiquets durant l'estiu".

09 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres