El nou equip de govern és rebut al Ministeri de Foment

El nou equip de govern és rebut al Ministeri de Foment

José Vicente Martí, nou alcalde de Puçol, i Juan Manuel Busto, regidor d'Infraestructures i Urbanisme, han viatjat fins a Madrid, per a reunir-se en el Ministeri de Foment amb la intenció de buscar solucions a la problemàtica del pas de l'AVE per Puçol.

Tan sols quatre dies després de la presa de possessió del nou equip de govern, l'alcalde José Vicente Martí, i Juan Manuel Busto, regidor d'Infraestructures i urbanisme, s'han reunit en el Ministeri de Foment, a Madrid, amb Carmen Picón, secretària general de ferrocarrils; Roberto Hungria, responsable d'ADIF; Paco Sanchis, subsecretari de planificació de projectes; i Alberto López, tècnic de planificació de projectes, per a tractar la problemàtica que suscita el pas de l'AVE per Puçol.

L'alcalde, José Vicente Martí, destaca: "He trobat una actitud molt més receptiva respecte al problema que sofrix la nostra població i a més, ens han oferit el seu compromís d'estudiar detingudament les nostres propostes".

De les solucions existents, el Ministeri rebutja la del soterrament de les vies, a causa de tres raons:

La primera d'elles, seria l'important retràs que provocaria en el projecte (dos anys com a mínim), ja que caldria realitzar estudis mediambientals en totes les àrees. En segon lloc, hi ha dificultats tècniques que en alguns casos serien insalvables. I, finalment, el finançament, no sols del soterrament, sinó del cost derivat de l'explotació i manteniment de la instal·lació, és inviable.

Com a contrapartida a esta negativa, el Ministeri es compromet a estudiar, "amb afecte",  una solució integral consistent en el projecte següent:

D'una banda, la construcció d'un viaducte, l'altura de la qual hauria de ser estudiada pel seu impacte visual i ambiental. I com a complement a esta opció, es duria a terme la supressió de les vies de Renfe que passen pel centre de la població, amb la qual cosa suposaria la recuperació d'eixe espai per a la nostra localitat.

El regidor d'urbanisme i infraestructures, Juan Manuel Busto, es mostrava satisfet a l'eixida de la reunió: "Ha sigut una trobada molt fructífera, ja que, als pocs dies de la presa de possessió per la nostra part, hem obtingut un compromís per part del Ministeri per a oferir una solució a Puçol. A més, ens han anunciat que pròximament serem convocats a una reunió per a estudiar les alternatives".

Per a esta pròxima reunió, la idea que perseguixen Martí i Busto, és que l'Ajuntament arribe a una postura comuna i puguen acudir els portaveus de tots els partits polítics de la població.

06 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres