Viatge a la solidaritat... a Panamà

Viatge a la solidaritat... a Panamà

María José Mateu, de Puçol, professora de Matemàtiques i amb 34 anys. Marina García, 19 anys, de Puçol. Estudiant d'Integració Social. Cristina Martínez, 22 anys, de professió infermera. Viu en el Port de Sagunt però fa vida a Puçol. I José Luis García Nadal, responsable de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol. El 29 de juliol, a les cinc de la matinada ix l'avió. València, Madrid, Nova York i Panamà. I de Panamà fins al Barri El Chorrillo, una zona marginal, amb molta violència, una de les parts pobres del país panameny i amb falta de recursos.

"La nostra idea és ajudar una altra gent, amb una altra cultura i altres necessitats", diuMaría José Mateu, que part a realitzar esta obra de solidaritat en les seues vacacions. Marina García diu que sempre havia desitjat viure una experiència com esta. A més, afig: "l'any que ve acabe els estudis i potser comence a treballar, amb la qual cosa es faria més difícil poder fer este tipus de viatges". Cristina Martínez afirma que "com nosaltres sí que tenim recursos, hem d'ajudar als altres i com sóc infermera, hem d'intentar educar sanitàriament als que ho necessiten".

El dimarts 28, l'expedició s'ha reunit amb Mariano Sanchis, alcalde de Puçol, per a detallar-li en primera persona algunes particularitats d'este apassionant viatge. Les tres esperen trobar-se xiquets, adolescents i adults amb problemes. "M'espere trobar necessitat", diu Cristina. Les tres estan de vacacions. I Cristina, de fet, ha demanat excedència per a fer el viatge. "Em motiva la meua manera de ser, porte tota la vida sent voluntària, ho necessite i sé que he de fer-ho". María José Mateu comenta que a ella són "les ganes de poder ajudar als altres" el que més li motiva per a fer este viatge. "Compartir experiències recíproques, la qual cosa jo puga donar i el que puga rebre", puntualitza. Marina coincidix amb les seues companyes a l'hora de valorar la motivació per a fer este viatge. "Més que una motivació, és una necessitat. Si ningú fa res, les coses no canvien".

En realitat, no saben les condicions que es van a trobar allí, ni les condicions de vida en què van a haver d'apanyarse-les durant este mes, tornaran el 24 d'agost, de solidaritat en Panamà. Este viatge, promogut per José Luis García Nadal, compta amb el suport i l'aportació de l'Ajuntament de Puçol.

27 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres