La Conselleria duplica la subvenció per al Centre de dia de menors Martínez Coll

La Conselleria duplica la subvenció per al Centre de dia de menors Martínez Coll

Per tercer any consecutiu, es posa en marxa el Centre de dia de menors Martínez Coll a través de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol i de la subvenció que atorga la Conselleria de Benestar Social, que enguany abasta els 50.000 euros.

"És un servei de suport a les famílies", matisa José Luis García Nadal, cap de l'àrea. Ara és un centre de suport bàsicament a famílies amb problemes o famílies desestructurades.

"En la pràctica, al llarg de l'any passen per estes dependències uns 70 alumnes o jóvens amb necessitats específiques", apunta García Nadal.  A estos jóvens de Puçol se'ls ofereixen classes de repàs escolar, se'ls proporciona material didàctic, un lloc per a poder estudiar o realitzar activitats lúdiques. També, es fan visites domiciliàries i es controla l'absentisme escolar.

La coordinació amb els centres escolars és fonamental ja que els professionals, tant de la docència com del gabinet psicopedagògic dels mateixos, ofereixen informació als responsables de l'àrea social de l'ajuntament amb el que es facilita la labor a l'hora de conéixer els xavals que necessiten ajuda.

També el SEAFI, el Servici de Suport Familiar de la Mancomunitat de L'Horta Nord oferix cobertura en este sentit. En el centre s'acullen xiquets des dels quatre anys (per a la ludoteca) fins a jóvens adolescents, que poden fer deures d'estiu, repàs escolar de les àrees més problemàtiques per a ells o inclús jugar al futbolí.

Dolores Muñoz és la directora del centre i Alfredo Torres i Laura Romeu són els educadors especialitzats. Enguany, assenyala García Nadal, "la Conselleria de Benestar Social ens ha subvencionat amb més de 50.000 €, xifra que cobrix salaris, desplaçaments, activitats i manteniment". Respecte a l'any passat, hi ha duplicat la subvenció, ja que en 2008 la dotació va ser de 26.000 €.

La funció d'este centre, prossegueix García Nadal, "és previndre". La captació dels jóvens es realitza a través de Serveis Socials, encara que hi ha gent que també acudix a demanar ajuda. A cada xiquet o adolescent se li obri un expedient educatiu i un expedient familiar. El centre tanca només a l'agost i està operatiu de dilluns a divendres, de 5 a 9 de la nit.

Eloísa Rosa, regidora de Serveis Socials, destaca el bon treball que es ve realitzant en estos tres anys "ja que és una labor que es realitza amb discreció, però amb una gran eficàcia, prova dels bons resultats que estem obtenint és que la Conselleria de Benestar Social pràcticament hi ha duplicat la subvenció per al pròxim curs, una cosa que suposa un gran estímul per a tots els que treballem entorn del Centre de dia".

13 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres