Ildefonso Fierro, l'aventura del bou al carrer continua

Ildefonso Fierro, l'aventura del bou al carrer continua

Tot just concloure el primer dissabte del bou de Fierro, ens arriba recent la crònica del nostre habitual comentarista taurí, Salvador Almenara Marsaga, que fa balanç d'esta jornada taurina estiuenca a Puçol.
Si en temps millors ja resultava dificultós organitzar dos dies de bou en la barriada d'Ildefonso Fierro, no diguem el problema que representa en l'actualitat l'organització d'estos festejos per a la comissió corresponent. Per tal motiu, és digne del millor dels elogis que any rere any, sempre (fins al moment) isca un grup de valents disposats a fer front a estes dificultats amb el propòsit que el ja clàssic bou de Fierro no desaparega de la programació taurina de Puçol, cosa que d'altra banda serviria de satisfacció a una xicoteta però sorollosa minoria.

 

Dissabte passat dia 4 de julio, a las 6'30 de la vesprada, després de guardar-se un respectuós minut de silenci en memòria d'un veí del barri, es va donar solta al bou de nom Bandolero, de la ramaderia d'Antonio Gavira, marcat amb el número 38 i el 4 com a guarisme, el qual va tindre una eixida del caixó rapidíssima i una actuació acceptable durant la lidia.

En segon lloc, es va desencaixonar al bou Bodeguero de la ramaderia de Germans Domínguez Camacho, marcat amb el número 5 i el mateix nombre com a guarisme, el qual va tindre un comportament més assossegat que l'anterior, però acudint a tots els cites als que va ser requerit per part dels rodadors sobre l'arena de les voltants dels caixons.

La solta d'unes vaquetes, propietat del ramader Jaume Bosch El Saliner, van donar pas a l'embolada d'una d'elles, també de la seua propietat, a càrrec de la quadrilla de Ximo i Xato, a la qual li va tallar la corda Anna Omar.

Espectacular va resultar l'eixida del pilar del bou Correturnos, protagonista de la primera de les embolades de la nit. Este bou va ser embolat davall la modalitat de caixó a piló i pertanyia a la ramaderia sevillana de Lora Sangrán, amb el número 24 en el seu costillar i amb el 6 com a guarisme, tallant la corda el membre de la comissió Fernando Ferrando.

La quadrilla d'emboladors Ximo i Xato es va encarregar de les cinc embolades celebrades este dia. La segona de la nit va ser la del bou Bandolero a qui va ser la corda J. Ramón Sánchez.

El bou de nom Capitán, del Saliner, va ser embolat en tercer lloc, sent l'encarregat d'alliberar-lo del pilar el membre de la comissió Josep Puchol, tancant la nit l'embolada de Bodeguero, al qual li va tallar la corda Antoni Mena.

En definitiva, un dia més de bou que passa a la història com a nota més positiva per l'absència total de contratemps i pel gran mèrit de la comissió organitzadora.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

12 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres