Socorristes de la platja de Puçol: resposta a la crida en temps rècord

Socorristes de la platja de Puçol: resposta a la crida en temps rècord

Els banyistes solem tenir més por a la mar que a les piscines, perquè no sabem com anem a reaccionar si ens pica qualsevol animal marí, o de sobte hi apareixen corrents que en porten al fons de la mar. Però per això contem amb els socorristes, que ens advertiran de qualsevol perill o ens salvaran, per no fer-los cas a temps.

Tal volta, quan ens parlen de els Vigilants de la platja, a tots ens venen a la ment les imatges de aquella mítica sèrie que es va emetre a la televisió durant molts anys, en la que sofries veient com arriscaven les seues vides de una manera inimaginable, per a salvar als altres. Però, no oblidem que allò era, i sempre serà, televisió i espectacle.

I encara que els mítics Vigilants siguen herois de ficció, en la vida real sí que tenim els nostres xics i xiques del banyador roig, potser, igual o més bronzejats que els que veiem a la televisió, ja que passen moltes hores al sol. I a més a més, no els tenim tan lluny com pensem. Des de fa cinc estius, Puçol compta amb un equip de salvament que passa matí i vesprada, d'espigó a espigó, controlant que no hi haja cap imprevist.

Si David Hasselhoff interpretava al cap del grup de Vigilants en televisió, en la nostra platja contem amb Sergio Catalá, coordinador de salvament i socorrisme durant l'estiu, que el divendres 3 de juliol ens va sorprendre, junt al seu grup de socorristes, amb un simulacre en la zona sud de la platja de Puçol.

"S'ha simulat la mossegada d'una tintorera a un dels nostres socorristes. Des de que s'ha rebut l'alerta, han sigut un total de set persones les que s'han mobilitzat per a traure de l'aigua al ferit", ens informa Sergio Catalá"Però no oblidem que és un simulacre. La gent no té que posar-se nerviosa. La platja de Puçol és una de les més tranquil·les de la zona".

Des de que un dels vigilants va alertar del succés, tan sols es tardaren 3 minuts y 20 segons en respondre. Es a dir, fou el temps que tardaren els socorristes en arribar al punt exacte des de les seues posicions, en traure al ferit de la platja, y pujar-lo a l'ambulància que el portaria directament al Centre de Salut. Todo el proceso fue seguido en directo por Merche Sanchis, concejal de la Playa, y Juan Enrique Claramunt, concejal de Urbanismo y Medio Ambiente.

"Conèixer el temps de resposta en els simulacres és part de les nostres obligacions dins l'ISO 14001", comenta Juan Claramunt"Són aquestes intervencions ràpides, esta resposta en els nostres serveis, les que ens fan tindre la bandera Q de qualitat".

I és que la velocitat de resposta s'ha aconseguit gràcies a la gran coordinació que existeix entre els socorristes, així com a la renovació en els mitjans tècnics dels que disposen, ja que aquest any es compta amb noves lliteres, però sobre tot, amb unquad, que permet als vigilants arribar al lloc de l'accident en temps rècord.

Els banyistes que aquest estiu visiten les nostres platges poden estar tranquils. Entre tots els serveis dels que disposa Puçol, contem també amb uns eficaços socorristes que ens atendran tant si ens ha picat una medusa o ens hem cremat al sol, com ens salvaran si la corrent ens ha portat cap al fons, per no fer cas de la bandera groga o roja... Són els nostres particulars Vigilants de la platja.

Informa: Aitor Caballer

05 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres