VII Setmana Taurina Vila de Puçol: balanç, anàlisi i resultats (24 al 27 de juny)

VII Setmana Taurina Vila de Puçol: balanç, anàlisi i resultats (24 al 27 de juny)

Conclosa la Setmana Taurina de Puçol, el nostre col·laborador en matèria taurina, Salvador Almenara Marsaga continua amb el seu resum del que succïx esta sèptima edició. La informació, l'anàlisi dia a dia i els resultats amb les ramaderies, bous i vaques triomfadores en este ampli i complet resum.

Dimecres, 24 de juny

Després del tradicional bou de Sant Joan del dia 23 de juny, de nou es va reprendre l'activitat taurina en el recinte de la Setmana Taurina, on va tindre lloc el denominat dia de Les penyes, que va consistir en un sopar en la mateixa plaça i la posterior festa amb tancament i embolades de carretons.

Dijous, 25 de juny

Una de les ramaderies debutants en els concursos de ramaderies celebrats des de l'inici era la ramaderia de La Petxina, de Massamagrell, i el debut de la qual va tindre lloc la vesprada del 25. Poc podem destacar de les huit caps exhibides, únicament el bou Orxater es va salvar de la resta d'animals, propietat del ramader de Massamagrell.

Tres ramaderia de la nostra comarca participaven, a la nit, amb tres vaques en puntes i un bou embolat cada una d'elles. La primera d'elles era la ramaderia de Juanillo, de Rafelbunyol, amb les tres vaquetes corresponents més l'embolada del bou de nom Guapito, patrocinat per un col·laborador anònim i l'embolada del qual va anar a càrrec d'Emboladoras Valencianes, sent el tallador de la corda el conegut aficionat Faico.

En segon lloc, va ser el ramader de Puçol, Jaume Bosch El Saliner, el propietari de les tres vaquetes i el bou embolat de nom Arrogant al qual li va tallar la corda Josep Espill, després de ser embolat per l'equip de Ramón Ballester Casturret, sent la penya Ja estem ací la patrocinadora d'esta embolada.

A la ramaderia de Pedro Peris, del Puig, pertanyien tant les tres vaquetes següents com el bou Africà, a qui es van encarregar d'embolar la quadrilla de Ximo i Xato, davall el patrocini de la penya Sufoque, sent el membre d'esta, Héctor, l'encarregat d'alliberar-lo del pilar. La solta de vaques enfundades propietat del Saliner es van encarregar de tancar esta nit taurina.

Divendres, 26 de juny

La ramaderia de Quatretonda, propietat dels Germans Benavent, va actuar la vesprada del divendres 26 de juny. Es pot dir que la seua actuació, en línies generals, va ser acceptable, destacant sobremanera les vaques Ventada i la veterana i molt guardonada Valenciana.

D'autèntica apoteosi de bravura podem catalogar allò que s'ha succeït a la nit, en la que es van córrer caps del ramader aragonés Félix Ozcoz, de Fonts d'Ebre (Saragossa). Si haguérem de destacar tot el positiu que es va vore durant la nit, per part de tots els animals d'esta ramaderia, segurament necessitaríem molt més espai de què disposem. D'entrada, direm que la plaça presentava un aspecte propi de les grans ocasions, per la gran quantitat d'aficionats vinguts des de diversos punts de la Comunitat Valenciana, que es van sumar a la gran afluència d'aficionats locals.

Com hem dit anteriorment, totes les caps mereixen ser destacades, però per en anomenar alguna, citarem a les vaquetes Virada, Pallaresa, Cecilia, el bou de nom Corbato o les tres, sobretot una d'elles, vaquetes enfundades que es van soltar per a finalitzar esta inoblidable nit.

A més, menció especial mereixen els dos bous embolats, el primer de nom Cecilio, patrocinat per la Comissió Ildefonso Fierro, a qui van embolar les Emboladores Valencianes, sent el tallador de la corda Josep Espejo, que també es va encarregar de tallar la corda del bou Gitano, un altre brau animal que va tindre una gran actuació, després de ser embolat per la quadrilla de José Comes, davall el patrocini de l'Associació de Penyes Setmana Taurina 2009.

En definitiva, una inoblidable nit taurina, el que justifica la gran ovació del públic assistent, arreplegada pel seu propietari, des del centre de la plaça, al finalitzar l'actuació d'esta ramaderia aragonesa.

Dissabte, 27 de juny

L'última ramaderia participant en el concurs de ramaderies d'esta edició de 2009 era la ramaderia de Pedro Fumado Charnego, del Delta de l'Ebre (Tarragona). Poc que destacar de les huit caps exhibides propietat d'este ramader català. Només la vaca correguda en penúltim lloc i de nom Fumadora va destacar un poc de la resta, encara que cap d'elles va aconseguir el nivell desitjat per a participar en la que tots aspirem que siga la gran setmana taurina de Puçol.

Pobre també el que vam vore la nit que posava punt i final a esta edició de la Setmana Taurina, perquè tant les caps de la ramaderia de La Paloma com les del Charnego no van aconseguir despertar el més mínim interés del públic assistent. La Paloma va participar amb dos vaquetes més el bou de nom Carlitos i l'embolada del bou Marisquero, el qual estava patrocinado por Emboladors de l'Art, sent ells mateixos els encarregats del seu embolada, tallant la corda Albert Buitrago Fardatxo.

La resta de la nit va anar a càrrec de les caps propietat de Pedro Fumado Charnego, qui va participar amb la solta de vaquetes que van servir de preàmbul a l'embolada del bou Caragol, el qual va ser embolat per la quadrilla de Llíria que ells mateixos havien patrocinat, sent Salvador Gómez Voret de Llíria, membre d'esta quadrilla, el tallador de la corda.

La posterior solta de vaquetes enfundades servien de colofó a la VI Setmana Taurina de Puçol 2009, que no passarà a la història per la seua brillantor a l'enjudiciar el joc de les caps en general, si exceptuem la nit de Fèlix Ozcoz, alguna de Germans Benavent i poc més. Això sí, destacar com el més positiu, l'absència total de contratemps de gravetat.

Les classificacions finals queden de la manera següent:

Concurs de ramaderies: 
1.- Germans Benavent
2.- Orero Lecris
3.- La Pechina
4.- La Paloma
5.- Pedro Fumado
6.- Carlos Doménech

Les tres primeres ramaderies es van guanyar el dret a ser incloses, segons els estatuts, en la pròxima edició de la Setmana Taurina.

Millor bou en puntes: 
Horchatero, de La Pechina.

Millor bou embolat:
Gitano, de Fèlix Ozcoz

Millor vaca:
Ventolera, de Germans Benavent

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

04 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres