Dóna sang: la teua ajuda ha salvat la vida de moltes persones

Dóna sang: la teua ajuda ha salvat la vida de moltes persones

Tots et donen les gràcies i tornen a demanar la teua col·laboració. Amb la teua donació de sang col·labores amb els hospitals en l'atenció als malalts. En el seu nom moltes gràcies. Ara pots donar una vegada més: el pròxim diumenge, dia 5 de juliol. De 9 del matí a 13'30 hores, tens de temps. En el Centre de Salut de Puçol.

La donació no és un acte de solidaritat. És un acte d'extrema necessitat. La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat, la Federació de donants de sang i el Centre de transfusió de la Comunitat Valenciana col·laboren en esta iniciativa solidària i necessària que algun dia pot salvar la teua vida o la dels teus. Cada primer diumenge de cada mes, els donants de Puçol tenen una cita per a ajudar als altres donant la seua sang. Els hòmens poden donar sang cada tres mesos, les dones cada quatre.

Hui, s'analitza la sang abans de l'extracció i els requisits són tindre més de 18 anys i menys de 66, pesar més de 50 quilos i complir unes mínimes condicions sanitàries. A Puçol, hi ha una mitjana de 85 donants per mes i en cada donació s'extrauen uns 400 grams, el que no arriba a ser mig litre de sang.

Antonio Tamarit, durant els últims vint anys president de l'Associació de donants de sang de Puçol, assenyala que "el perfil del donant és un home o dona de 35 anys, encara que hi ha més donants hòmens".

Esta associació, la directiva del qual està composta per tres matrimonis, manté tants anys al seu president "perquè ningú vol treballar sense cobrar". Tamarit recorda que la primera vegada que es va donar sang a Puçol ho van fer quatre persones i que cada anys va incrementant gradualment. De fet, fa uns deu anys, "Puçol era el poble que proporcionalment més sang donava a la Comunitat Valenciana".

Hui els números no són tan alts, per això la teua ajuda és necessària diumenge que ve.

 

29 Juny 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres