El millor remei per a la plorera, anar en braços

El millor remei per a la plorera, anar en braços

SINA Puçol, grup de suport a la lactància materna, va organitzar un taller de portabebés dijous passat, 18 de juny, en l'Espai Social La Barraca. L'acte, a més, va ser emés en directe per Televisió Valenciana, que va veure amb curiositat una activitat tan poc difosa com la labor a favor de la lactància materna que desenvolupa al llarg de l'any l'associació SINA.

Quasi totes les mares de xiquets de bolquers tenen la sensació (entre moltes altres) que no poden allunyar-se dels seus bebés "ni un segon". Açò és real i és així perquè som els mamífers que més desvalguts naixem. El nostre instint de supervivència fa que exigim amb el nostre plor més desconsolat la presència de la mare a totes hores. Els bebés no tenen sentit del temps. Per a ells, un segon sense la persona que els protegix equival a un abandó. D'ací que s'ho prenguen tan malament i ens ho facen notar.

Per això SINA, junt amb la defensa de la cultura de la lactància materna, promou també la criança amb afecció. Considerem indispensable el contacte entre els pares i el bebé, un contacte que dóna seguretat, tranquil·litat i afecte tota la família.

En eixe context es va realitzar el taller de portabebés dijous passat 18 de juny en l'Espai Social La Barraca.

Dos mares pertanyents a la xarxa cangur (http://redcanguro.org) ens van donar una xarrada demostrativa sobre els diferents tipus de portabebés que hi ha en el mercat, avantatges i inconvenients de cada un i inclús com fer-se un mateix el seu portabebé.

La nostra activitat va despertar l'interés de mares i pares i també dels mitjans de comunicació. A més dels mitjans locals, sempre atents, van comptar amb la presència d'un equip del programa En connexió de Canal 9. Sílvia Aucejo va explicar en directe per als espectadors els beneficis de portar als bebés damunt.

Beneficis per al bebé perquè el contacte físic és tan important com el menjar o el dormir, perquè afavorix postures correctes i sanes; i beneficis per als pares perquè els permet llibertat de moviments i perquè augmenta el vincle i la comunicació amb el seu fill.

Tots estos avantatges es multipliquen en el cas dels bebés prematurs. Està demostrat científicament que el mètode cangur, consistent a facilitar el contacte pell amb pell, afavorix el desenvolupament a tots els nivells dels nascuts sense la suficient maduració.

L'exemple pràctic ho vam tindre durant el taller. En una sala amb uns vint bebés no vam escoltar un plor durant dos hores.

El grup de suport de SINA continua en actiu durant el mes de juliol. Ens reunim el primer i tercer dijous de mes (2 i 16 de juliol) de 17'30 a 20 hores en La Barraca.

Informa: Imma Juan

28 Juny 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres