Javier Rodríguez, el sacrifici de la natació

Javier Rodríguez, el sacrifici de la natació

Després de més de 20 anys sense competir en natació i havent deixat altres etapes esportives com el trial, el motocross i el supercross, “torne a l'esport perquè ho porte dins”, diu  a manera de carta de presentació Javier Rodríguez. “La disciplina forma part de l'esforç perquè vull superar-me sempre en alguna cosa”.

 

Amb més de 100 quilos de pes i 18 anys com a fumador, Javier Rodríguez torna -diu- "al sacrifici d'arrancar de zero amb un cos contaminat per la deixadesa, amb un objectiu: tornar a competir amb una nova especialitat, la natació. En sis mesos, "la meta era presentar-me als Campionats de Catalunya".  Fins als 23 anys, este madrileny d'Alcalà d'Henars, havia practicat la natació en diverses de les seues disciplines. Està federat des dels 7 anys encara que "a València la natació no està molt arrelada". Després de la natació, "vaig tindre un periple com a mecànic de motos i cotxes en campionats nacionals i internacionals, i fins i tot vaig treballar amb l'escuderia de Siti Pons". A Barcelona, va treballar amb Jorge Lorenzo, Bautista Borja, Capirossi i Fangs.

Però això és època passada. Des de fa 5 anys, este tot terreny de l'esport viu a Puçol. Ara competix en Natació Màster, que va des dels 18 anys i es van englobant les categories de quatre en quatre anys. "El nivell de la competició és molt alt". En el Campionat de Catalunya, els seus registres han sigut molt positius. Bronze en els 50m. Palometa; bronze en els 100m. lliures i quart lloc en els 50m. lliures. Els entrenaments els dissenya setmanalment. Un entrenament habitual consta de nadar 3000 o 4000 metres diaris i a la natació li dedica entre 15 o 20 hores a la setmana. "Entrene velocitat sobretot", matisa este esportista nat. L'esforç físic porta a certs extrems però el ritme normal de nade són 185 pulsacions per minut.

Javier Rodríguez recomana la pràctica de la natació, encara que en "la Comunitat Valenciana, deixa molt que desitjar". La natació, assegura, "és bona per salut cardio bascular, muscular i corporal". El cos se auto modela i se millora amb este esport, encara que evidentment, també es pot nadar per plaer, per estar en forma o per competir. A més, afig, la natació "treballa el sacrifici i interioritza l'esforç per a aconseguir altres metes en la vida"

 

26 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres