Dissabte tranquil al primer dia de bous d'Hostalets

Dissabte tranquil al primer dia de bous d'Hostalets

Salva Marsaga, el nostre habitual col·laborador taurí, va estar en el primer dia de bous del barri d'Hostalets, dissabte 18 de juliol, per a prendre nota de tot el que allí va succeir. Ens envia la seua crònica amb el més destacat de la vesprada, i de les embolades de la nit.

 

Coincidint amb el bou del barri de Fierro, comentàvem la problemàtica que suposa per a la comissió corresponent, l'organització de dos dies de festejos taurins en l'anteriorment citat barri de Puçol, principalment pel tema econòmic. Per tal motiu destacàvem el treball realitzat per la susdita comissió en circumstàncies tan adverses.

Estos mateixos elogis servixen també  per a enjudiciar a la comissió del barri Hostalets, perquè el problema amb què es troben és pràcticament el mateix, no obstant això d'uns anys (i d'això ja fa uns quants) a esta part, sempre apareix el corresponent grup de valents que es resistixen que el bou del barri Hostalets desaparega de la programació taurina local.

És més, la programació d'enguany presentava l'agradable novetat d'un encierro matinal que es va celebrar el dissabte 18 de juliol, primer dels dos habituals dies de bou d'este barri.

Els bous que van córrer a l'encierro pertanyien a la ramaderia del Pincho d'Almassora, les quals van realitzar la seua comesa sense cap classe de contratemps.

A las 18'30 hores, tal com estava prevista, es va desencaixonar el primer bou de la vesprada i que atenia al nom de "Xarol" marcat amb el núm.18 i el 5 com a guarisme de la ramaderia del Pizarral.

"Trianero" era el nom del segon de la vesprada, pertanyent a la ramaderia d'Espantalobos, també amb el 5 com a guarisme i el 125 marcat en el seu costillar.

En tercer lloc es va donar solta al bou de nom "Tort", de la Cardenilla, amb el núm.32 i el 3 com a guarisme. I en quart i últim lloc, es va soltar la vaca de nom "Garbancera", pertanyent a la llegendària ramaderia de D. Eduardo Miura, la qual anava marcada amb el núm.550 i el 0 com a guarisme, una vaca patrocinada pel bar El Pas.

Després van ser les vaquetes propietat del Saliner les encarregades d'entretindre al personal, propietari així mateix del jònec que s'emboló posteriorment a qui li va tallar la corda Màrius Baena, després de ser embolat per Ximo i Xato, sent estos mateixos emboladores els autors de les quatre embolades de la nit.

La primera d'esta embolades la va protagonitzar el bou "Chanor", a qui li va tallar la corda Vicent Cucart; "Trianero" va ser el següent bou a ser embolat i Paco Xato, el seu encarregat d'alliberar-lo del pilar; Lucas Pérez va ser l'encarregat de tallar-li corda al tercer bou de la nit, de nom, "Tuerto"; tancant el torn d'embolades d'este primer dia de bous de 2009 del barri Hostalets, la vaca "Garbancera" sent el tallador de la corda, el seu patrocinador, J. Ramón.

Com a resum d'este dia destacar l'excel·lent presentació dels bous exhibits i el joc oferit durant el seu embolat pel bou de la Cardenilla, així com digne d'elogi, el detall del bar El Paso al regalar la vaca de Miura, i més en temps de "vaques flaques".

Informa: Salva Marsaga

Fotografies: Javi Sebastià (www.mesbou.es)

 

24 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres