Mitigar la desocupació, objectiu del Conveni Agrícola

Mitigar la desocupació, objectiu del Conveni Agrícola

Durant els mesos de juliol i agost, 31 treballadors de Puçol tindran ocupació gràcies a les obres destinades a mitigar la desocupació agrícola. I a més, 10 treballadors més podran aprofitar el Pla d'Ocupació Local per al mes de setembre. Esta iniciativa naix per a la creació d'ocupació per desocupació estacionària en el període estival, és a dir, els beneficiaris són els temporers agrícoles fora de la temporada.

 

Este conveni de l'INEM amb les corporacions locals està dins dels Plans Especials d'Ocupació en zones rurals deprimides, que al seu torn forma part del programa de garantia de complements de renda.

Les obres es desenvoluparan en les zones de La Costera, El Vallet, Molí de Vent, Camí del Puig, Camí de Llíria i Camí del Picaio. També, gràcies a esta iniciativa, hi haurà dos treballadors en la platja per a qüestions i temes mediambientals. L'INEM ha dotat amb 146.085 euros este projecte que s'engloba dins del foment d'ocupació agrari que es desenvolupa a Puçol.

Estes obres s'integren com una continuació del Pla d'Ocupació Local per a aprofitar els recursos i ajudes que rep el consistori municipal de les distintes institucions públiques provincials, autonòmiques i estatals. En total, hi haurà 41 beneficiaris veí de Puçol d'este programa, 31 al juliol i agost i 10 al setembre. Les actuacions se centren en el manteniment de franges costeres (els residus que tira el mar), la neteja de l'entorn del Molí de Vent, reparar i desbrossar les voreres dels Camí de Llíria i del Camí Picaio. També, la consolidació d'un marge del Camí del Puig, la neteja dels Barrancs del Vallet i de Pascual. I un treball més específic en la zona de la Costera, que consistix en la rehabilitació i millora del patrimoni de la zona.

Juan Claramunt regidor d'obras públiques declara que:"Seguim el plà d'empleo local des del principi, donant-li una gran importancia, que poc a poc donarà els seus fruits" .

La situació familiar, el nombre de fills menors de 16 anys, la renda per capita, estar apuntats al Servef de Meliana, o la finalització del subsidi de desocupació són algunes de les variables que es tindran en compte per a estos llocs de treball.

El regidor conclou"A més, amb estos 41 empleos intentarem paliar un poc la situació dels cinc milions de parats que hi han actualment a Espanya".

 

23 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres