Hi ha un trofeu de Futbol 7 en el que tots guanyen i ningú perd

Hi ha un trofeu de Futbol 7 en el que tots guanyen i ningú perd

El tercer torneig solidari amb el poble sahrauí de futbol 7 que organitza ASOM en col·laboració i amb el patrocini de l'Ajuntament de Puçol, a través de la Regidoria d'Esports que tutela Carlos Novella, ha sigut un èxit des d'abans que començara a rodar el baló. Més equips que en anteriors edicions, millor organització, més solidaritat i equips que s'han quedat fora del campionat per qüestions horàries del camp de futbol són dades que reflectixen la reflexió. Més els diners recaptats per a ASOM per la inscripció en el torneig de cada equip.

 

Mesclar esport amb participació ciutadana, de jóvens a més, encara que també n'hi ha no tan jóvens que encara es visten de futbolistes, ha sigut una combinació reeixida per a idear este projecte que hui és una realitat més que consolidada. A més, el dia de la final, el dissabte dia 11 de juliol, estava programat la trobada de famílies acollidores de famílies sahrauís. L'estadi José Claramunt estava abarrotat de solidaritat. I de xiquets sahrauís, de jugadors de molts equips participants, de curiosos, de gents vingudes d'altres comarques, pobles i ciutats que es van reunir a Puçol, per un dia capital de la cooperació. Una festa de la solidaritat amb el futbol i l'esport com a pretext.

El que menys importa és qui va guanyar. Perquè, en realitat, van guanyar tots: els participants, l'organització, ASOM, l'Ajuntament com a institució col·laboradora i el més important: el poble sahrauí. davall el lema "practica esport solidari", els aficionats al futbol de Puçol i pobles del voltant (enguany només es deixava participar a tres jugadors no empadronats a Puçol per equip) van demostrar una vegada més la seua disposició a participar amb causes solidàries. Després del partit de la final, es va celebrar un sopar solidari amb més de 500 persones vingudes de tota la província de València. A més, es van instal·lar unes carpes en la zona peatonal adjacent a l'estadi amb casetes que arreplegaven firmes de suport, dependències comercials i casetes que oferien productes típics alimentaris provinents del Sàhara Occidental. Tot amenitzat amb música típica i autòctona. Total, que ací no va perdre ningú i van guanyar tots.

Babah Abdalahi, assenyala que "com era d'esperar i com en les anteriors edicions, va haver-hi molta participació en el terreny de joc i en les grades, es van apuntar equips nous de gent molt jovençà". Un dels aspectes a millorar, diu Babah, "seria donar-li un enfocament clar cap a la causa del poble sahrauí, és a dir, conscienciar més la gent sobre este conflicte durador per mitjà de, pancartes, fullets, imatges de la gent que dia a dia és torturada en les zones ocupades, imatges de les condicions inhumanes en què mal viuen els sahrauís en els campaments, en fi, imatges perquè la gent puga reflexionar".

Sara Lleó, presidenta d'ASOM assenyala que "la resposta ha sigut molt bona, tal com va ocórrer en les 2 edicions anteriors, quedant-se inclús algun equip fora del torneig per motius d'organització. En total han participat 24 equips, tots ells integrats en la seua immensa majoria per jóvens de Puçol i molts d'ells ja veterans en el nostre torneig. Enguany per primera vegada, en 2 d'estos equips hi ha hagut participació femenina, un dels equips ha sigut Àfrica del Xut i l'altre Atco. Sàhara. 
"També -prosseguix Sara Lleó- hem comptat amb la participació d'un equip convidat format íntegrament per sahrauís, entre ells Bava i Anat, veïns de Puçol des de fa ja molts anys. Este equip ha tingut una participació destacada protagonitzant la sorpresa del torneig, ja que tots els equips pensaven que eren un contrincant assequible i han arribat quasi a semifinals
".

I conclou la presidenta d'ASOM: "Estem molt satisfets de la resposta dels jóvens de Puçol, que ja durant 3 anys han estat participant en el torneig i molt contents de vore que els més jóvens (xics de 15 a 17 anys) estan començant a participar també prenent un poc el relleu als equips més veterans. Esperem que almenys, a través del futbol coneguen, encara que siga un poc per damunt, la problemàtica del poble sahrauí. Finalment el dia 11 es va celebrar la final i va guanyar Àfrica del Xut".

 

21 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres