Sense incidents en el segon dia de bous en Ildefons Fierro

Sense incidents en el segon dia de bous en Ildefons Fierro

Segona setmana de bou en el barri d'ildefons Fierro. El nostre comentarista taurí, Salvador Almenara “Marsaga” analitza el que va ocorrer dissabte passat 11 de juliol en esta barriada de Puçol.

 

Dissabte passat 11 de juliol es va celebrar el segon dels dos dies de festejos taurins que, de manera habitual, d'uns anys a d'ara, conformen la programació taurina de la populosa barriada puçolenca d'Ildefons Fierro.

A les 18'30 de la vesprada es va soltar al bou de nom Palmero, de la ramaderia sevillana de Lora Sagnen marcat amb el número 48 i amb el 5 com a guarisme, bou tercerejat però amb bones formes, el qual va eixir amb molts peus del calaix, complint a seques durant el temps que va durar la seua actuació.

En segon lloc, botava a l'arena del carrer Arenals, el bou de nom Abejito, bou de pèl burraco, marcat amb el número 38 i amb el 5 com a guarisme, que igual que el seu predecessor també va tindre una rapidíssima eixida de calaix i poc més, ja que poc després es va danyar els seus quarts posteriors tuviendo que ser tancat prematurament, al quedar totalment minvat de facultats físiques, que inclús va impossibilitar el seu embolada per a la nit.

Després d'estos dos bous, van ser les vaquetes de Jaume Bosch El Saliner les protagonistes de la vesprada, propietari així mateix de què va ser embolada per a tancar la vesprada taurina, a la que li va tallar la corda la component de la comissió organitzadora, Clara Tamarit, després de ser embolada per la quadrilla de Ximo i Xato.

Estos mateixos emboladores puçolencs van ser els encarregats també d'embolar als tres primers bous de la nit, igual que les sis vaquetes embolades a la vegada, que van ser soltades com a preàmbul a les quatre embolades posteriors. El primer bou embolat va ser Sultà, propietat del Saliner, a qui li va tallar la corda Jaume Sorribes. El bou de Lora Sagnen va ser el protagonista de la segona embolada de la nit, sent Verònica Escamilla, l'encarregada d'alliberar-lo del pilar. Perdiguer, del Saliner, va ser el tercer bou embolat de la nit, al qual li va tallar la corda Empar Duato.

A quart i últim lloc s'emboló el bou de nom Fortuna, de la ramaderia madrilenya Devesa del Guadarramna, el qual va ser embolado por Emboladors de l'Art, sent el tallador de la corda Vicent Tamarit.

Cal dir que este bou estava patrocinat, únicament, per l'aficionat d'este barri Sergio Sánchez, més conegut com Sergiete, a qui cal aplaudir el dit gest, no molt freqüent, la veritat siga dita, i més en els temps que corren actualment. Ovació també extensiva per a la comissió organitzadora d'estos dos dies de bou. Fins a l'any que ve.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

 

17 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres