Activitats d'oci i temps lliure en l'Escola d'Estiu Lluís Vives

Activitats d'oci i temps lliure en l'Escola d'Estiu Lluís Vives

Els xiquets a partir de 6 anys tenen aquest estiu un lloc en el què gaudir dels matins de les seues vacances i és que, el col·legi Lluís Vives serveix com a emplaçament de l'Escola d'Estiu i acull al grup de majors, que enguany suma un total de 78 xiquets provinents dels diferents col·legis de la població.

 

A causa de la massificació que es du a terme en l'Escola d'Estiu des de fa uns anys, des de la coordinació de l'ajuntament s'han vist obligats a dividir el grup d'alumnes en dos: per un costat els xicotets, menors de 6 anys, i per un altre, els que superen esta edat.

Estos últims, acudeixen este estiu al col·legi Lluís Vives, lloc que ha servit Isabel Acosta, coordinadora del grup de majors, i als seus monitors, per a dur a terme les activitats de la seua programació. Una programació que, igual que la del grup dels xicotets, està basada en el bicentenari del naixement de Charles Darwin.

En aquesta escola s'alternen els tallers, com el de creació de fòssils, amb diferents activitats escolars. Durant la primera hora es realitzen exercicis de suport escolar, per a reforçar els coneixements apresos durant l'any. La resta d'hores s'intenta enfortir l'oci i el temps lliure: "Volem fer més excursions i potenciar les activitats d'oci" confessaIsabel Acosta"perquè ens n'hem adonat que el nombre de xiquets majors va disminuint any darrere d'any, ja que l'oferta d'activitats en el poble per a ells és molt major, i no volem que es perda l'Escola d'Estiu".

Enguany entre les excursions programades es troben eixides al Jardí Botànic de València, al museu de Ciències Naturals, al museu de la Impremta del Puig, o al parc aquàtic Segobriga, on els xavals gaudiran d'un dia de sol jugant en les diferents atraccions d'aigua.

A més, assistiran al concert de rock que l'AMPLI oferirà tant per a majors com per a xicotets, i es divertiran en les ja clàssiques olimpíades, l'objectiu de les quals és incentivar la salut esportiva.

Junt amb tot açò, no poden faltar les eixides a la piscina, que és el que més reclamen els xiquets: "Les eixides a la piscina es fan per torns per a no massificar la piscina municipal" contínua Isabel. "Si algun dia es canvia l'activitat de piscina per algun motiu, com pot ser la pluja, els xiquets ens maten".

Informa: Aitor Caballer

 

16 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres