A Puçol es reuneixen les famílies acollidores de xiquets saharauis de la comarca l'Horta Nord

A Puçol es reuneixen les famílies acollidores de xiquets saharauis de la comarca l'Horta Nord

El dissabte 11 de juliol va tindre lloc a Puçol la trobada de famílies acollidores de xiquets saharauís, a la què va assistir l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis i diversos regidors de l'ajuntament. Després de la final del tercer torneig solidari de futbol 7 que organitza ASOM amb el patrocini de l'Ajuntament de Puçol, a través de la Regidoria d'Esports, es va celebrar al costat de l'estadi un sopar amb una “gran truita de creïlla” amb les famílies provinents de tota la província de València.

 

Amb el torneig de Futbol 7 com a pretext, Puçol es va convertir en capital de la solidaritat i del poble saharauí que gaudeix en terres espanyoles i valencianes el període estival. Unes vacances en les què la multiculturalitat enriqueix a acollidors i a acollits.

Gràcies a la ONG ASOM, "a Puçol s'acullen uns 400 xiquets", diu Sara Lleó, presidenta d'esta organització no governamental. Per al 15 d'agost, es té previst realitzar una excursió amb bicicleta fins a la platja de Puçol, on es tenen programades altres activitats de caràcter lúdic, musical i festiu. En definitiva, una jornada de convivència per a enfortir els llaços afectius que vinculen a Puçol amb el poble saharauí, on es van fer tallers per als xiquets, entre altres activitats.

Bava Abdalahi destaca "la gran assistència dels veïns de Puçol per la participació en l'acte i on van poder conèixer els saharauís, un poc de la seua cultura, a més de poder degustar el té tradicional que es va preparar en les jaimes que hi havien muntades".

La jornada va començar amb la recepció a les 17 hores en la plaça del País Valencià. Una vegada reunits els més de cinc-cents participants a l'esdeveniment, van desfilar pels carrers del nucli antic fins a la plaça Joan de Ribera, on es van dirigir als assistents el representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica a la Comunitat Valenciana i l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, el qual va donar la benvinguda a les famílies acollidores i va animar a la convivència "perquè és una gran labor la que esteu realitzant amb estos xiquets saharauís que passen les vacances entre nosaltres. Hem de col·laborar per a aconseguir, entre tots, que este poble oprimit puga recuperar el seu territori i siga reconegut per tots els organismes oficials".

La coincidència de la trobada amb la final del Torneig de futbol 7 solidari amb el poble sahrauí va permetre que les grades del camp municipal José Claramunt estigueren plenes durant el tancament del torneig, una cosa que ha suposat un gran revulsiu per als components de la ONG local organitzadora: "Des d'ASOM s'ha fet un enorme esforç per a organitzar este acte, perquè organitzar-ho a la vegada que el torneig i l'arribada dels xiquets no ha sigut gens fàcil, per això ens sentim molt satisfets pels resultats d'estos últims actes", finalitza Bava.

 

15 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres