La nit de jazz de Mike McKoy obri la porta a futures actuacions a l'aire lliure

La nit de jazz de Mike McKoy obri la porta a futures actuacions a l'aire lliure

La terrassa de la Casa de Cultura es va convertir, durant la nit del divendres 19 de juny, en un improvisat club de jazz a l'aire lliure. Durant quasi dos hores, Mike McKoy va oferir un concert acústic amb la intimitat de l'escassa llum i la complicitat d'un públic entregat al plaer de la bona música mentre prenia alguna cosa fresca.
Una iniciativa innovadora que probablement tindrà la seua continuïtat en pròximes dates: usar a l'estiu, amb el bon temps, la terrassa de la Casa de Cultura com un espai per a actuacions de tota classe. L'èxit de Mike McKoy, que va ser seguit en directe per més d'un centenar de persones en els moments de màxima assistència de públic, "demostra que es poden programar activitats culturals encara que a eixa mateixa hora s'estiga celebrant la Setmana taurina i ja se sap que a Puçol el bou arrossega molta gent", assegura el regidor de Joventut, Carlos Novella, organitzador de l'esdeveniment.

Els nous gestors de la cafeteria de la Casa de Cultura, que també van col·laborar en l'organització de l'actuació, asseguren que és necessari buscar noves fórmules per a atraure al públic, sobretot en una època com l'estiu, que la programació de cine, concerts i teatre queda paralitzada fins a setembre.

Jazz de nit, que va ser l'ambivalent títol elegit per a la vetlada, va permetre als veïns de Puçol disfrutar del jazz d'una forma que fins ara no s'havia prodigat en la població: a l'aire lliure, prenent unes copes i disfrutant dels instruments i la veu d'este professor i compositor britànic, nascut en Luton en 1985, però criat a Múrcia i València.

Sense haver complit encara els trenta anys, McKoy ja és un habitual dels clubs més importants de Londres i París, inclosos el Royal Caribbean Celebrity Cruises y el Ronnie Scott's Jazz Club, i compta amb un disc en el seu currículum que va ser elegit com un dels millors de l'any 2003, titulat Mike McKoy Swings to the Bossa Nova'.

Precisament la bossa nova va ser protagonista de la nit, amb moltes versions de temes clàssics i alguns creats pel propi intèrpret. Generós en el seu esforç i amb un ampli repertori, el seu concert només va comptar amb un problema que caldrà solucionar en pròximes actuacions: la necessitat de delimitar un escenari amb un mínim de llum perquè el públic sàpia cap a on concentrar la seua mirada, actuar només amb la llum del carrer desmereix la qualitat del producte oferit.

 

21 Juny 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres