El divendres 19 de juny, jazz amb Mike McKoy en la Casa de Cultura

El divendres 19 de juny, jazz amb Mike McKoy en la Casa de Cultura

Davall el títol genèric “Jazz de nit”, la cafeteria de la Casa de Cultura es convertix el divendres 19 de juny, a les 23 hores, en un club de jazz, amb l'actuació en directe del britànic Mike McKoy, un home criat en la costa del Mediterrani i acostumat a compartir l'ensenyança i la creació musical.

Nascut en Luton (Anglaterra), Mike McKoy va començar a cantar jazz a Espanya en 1985 després d'entaular amistats amb músics de València, Múrcia i Barcelona.

Va xafar les taules per primera vegada com a actor del grup Luton Youth Drama Workshop en 1972. Després, en 1974, es va unir al grup National Youth Theatre of Great Britain.  Es va llicenciar en la Universitat de Westminster i es va traslladar a Múrcia en 1984, on va rebre classes de cant amb Maria Candelera en el Conservatori de Múrcia.

També va rebre classes particulars d'harmonia del saxofonista alacantí José Luís Santacruz i dels guitarristes Siguen Levitt i Pere Soto. A partir de 1988, es va establir en el café-teatre-jazz Blue Note Café a Múrcia, on actua i presenta a grans figures deljazz nacional i internacional.

En 1992 va tornar a Anglaterra per a cursar Pedagogia. Va continuar els seus estudis de guitarra amb Dave Cliff i amb Trevor Owen, a més de canto amb Jan Ponsford i Janet Canetty-Clark a Anglaterra.

Des de llavors es dedica al jazz i a l'ensenyança. Ha actuat en els clubs més importants de Londres i París, inclosos el Royal Caribbean Celebrity Cruises y el Ronnie Scott's Jazz Club.

El seu primer CD com a líder, gravat en directe per a la premiada etiqueta Zephyr Rècords en 2003 i titulat Mike McKoy Swings to the Bossa Nova' (Zephyr ZECD35), va ser elegit com CD de la Setmana per The Observer i proposat com CD de l'Any per Jazz Journal International.

El dia 19 és la primera vegada que actua a Puçol. El concert està organitzat per la Regidoria de Joventut. L'entrada és gratuïta.

14 Juny 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres