El dissabte 6 de juny, eixida cicloturista a la Marjal dels moros

El dissabte 6 de juny, eixida cicloturista a la Marjal dels moros

Els membres de Acció Ecologista Agró de l'Horta Nord recuperen este mes una de les seues activitats més antigues: les rutes cicloturistes. I ho fan amb una visita a la Marjal dels moros situada entre Sagunt i Puçol, però és només el punt de partida, el seu objectiu és repetir l'experiència en totes les zones protegides del litoral valencià.

La programació anual de Acció Ecologista Agró de l'Horta Nord recupera al juny el plaer del passeig tranquil, assossegat, però reivindicatiu, per aquells paratges valencians que cal conéixer per a poder defendre'ls adequadament.

La primera visita, programada per al dissabte 6 de juny, a les 9'30 del matí, es realitzarà a la Marjal dels moros. El punt de concentració serà la Plaça del País Valencià de Puçol, des d'on partiran els assistents, sempre amb bicicleta, fins a la marjal, on es realitzarà un visita comentada al llarg del matí.

"El nostre objectiu és recórrer amb bici a totes les marjals de la província de València i, després, les del litoral valencià", comenta Lucas Marín, coordinador de Agró en l'Horta Nord. "Comencem amb la Marjal dels moros perquè és la que tenim en la comarca  i, a més, així reprenem esta iniciativa que hem vingut realitzant durant molts anys".

I quan els d'Acció Ecologista Agre asseguren que reprenen la seua activitat parlen seriosament. A la setmana següent, el divendres 12 de juny, a les 19 hores, en la Casa de Cultura, el doctor Manuel Portalés Sanz (del Centre d'Investigació de l'Hospital La Fe de València) impartirà una conferència sobre els perills de les noves tecnologies en la salut de tots, davall el títol Com afecta el medi ambient a la salut humana.

Per al coordinador d'Agre, este tipus d'informació és fonamental perquè "vivim rodejats d'antenes de televisió, de telefonia mòbil i línies d'alta tensió, que poden provocar inclús càncer en els xiquets i problemes de salut, però hi ha molt de desconeixement sobre el tema i les lleis que regulen este tema".

04 Juny 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres