El Consorci Pactem Nord estudia l'impacte dels plans estatal i autonòmic d'inversions locals

El Consorci Pactem Nord estudia l'impacte dels plans estatal i autonòmic d'inversions locals

Les entitats amb representació en el Consell Rector del Pacte per l'ocupació de l'Horta Nord van analitzar la situació de l'ocupació en la comarca, amb l'objectiu de desenvolupar noves iniciatives. Després de l'informe presentat per l'equip tècnic del Pactem Nord sobre els diferents programes d'ocupació i de promoció econòmica que s'estan desenvolupant en el territori, es va acordar crear una comissió de treball específica en què abordar noves mesures que contribuïsquen a la generació d'ocupació en la comarca.

El passat dia 21 de maig es va reunir el Consell Rector del Consorci Pactem Nord, integrat per un representant de cada una de les entitats consorciades: els ajuntaments d'Alfara del Patriarca, Almàssera, Albuixech, Alboraya, Albalat dels Sorells, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Emperador, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, La Pobla de Farnals, El Puig, Puçol, Tavernes Blanques, Rocafort, Rafelbunyol i Vinalesa; les organitzacions empresarials AEFE (Associació d'Empreses per a la Formació i l'Ocupació) i ASIVALCO (Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Fuente del Jarro) i els sindicats CCOO i UGT.

La reunió del Consell Rector va estar presidida pel president del Consorci Pactem Nord i alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí Pons.

Amb l'aprovació del programa de treball de l'entitat, prèviament revisat pels equips de desenvolupament local dels diferents ajuntaments i entitats consorciades, es va iniciar un debat en què es van analitzar qüestions de primer orde: el paper de les administracions locals i altres agents locals en la generació d'ocupació, la necessitat un major acostament entre els sistemes formatius i el mercat de treball, la necessitat adoptar mesures de suport a les xicotetes i mitjanes empreses, fonamentalment quant a l'accés al finançament, etc.

Un altre problema que es va abordar va ser la necessitat analitzar en el territori, en termes de generació d'ocupació, l'impacte dels plans estatal i autonòmic d'inversions. Des dels sindicats s'advoca per un seguiment de les contractacions efectuades. Igualment, es va incidir sobre la necessitat efectuar estudis socioeconòmics sobre l'impacte de les diferents modificacions dels plans generals urbans.

D'altra banda, es va identificar com un element clau en el desenvolupament de mesures comarcals d'ocupació la necessària coordinació en el territori dels diferents programes i recursos d'ocupació.

Finalment, en matèria de creació d'empreses, indicar que en l'últim exercici els diferents recursos existents en la comarca dirigits a la creació d'empreses han assessorat a 235 nous projectes empresarials, impulsat 90 noves empreses.

Informa: Isolina Espinosa

29 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres