Més de dos milions d'euros i 74 treballadors faran realitat l'Espai Jove

Més de dos milions d'euros i 74 treballadors faran realitat l'Espai Jove

El Fons Estatal d'Inversió Local permetrà millorar infraestructures i crear llocs d'ocupació a Puçol, a través de quatre grans obres i sis xicotetes. El més emblemàtic d'eixos grans projectes és la construcció de l'Espai Jove, que compta amb un pressupost aproximat de 2.167.000 euros i generarà 74 llocs de treball.

 

En el mes de maig estaran en marxa els quatre grans projectes que es van a dur a terme a Puçol amb els fons estatals. Les quatre obres grans són: les pistes de pàdel en el Poliesportiu, la renovació de vestidors en la Piscina municipal, la construcció de l'Espai Jove i un pont sobre el Barranco Pascual, per a facilitar l'accés a les urbanitzacions.

La construcció de les dos primeres obres va començar en el mes d'abril, mentre que a mitjan maig li toca el torn a l'Espai Jove. L'empresa adjudicatària final, i per tant l'encarregada de portar este projecte a bon port, ha sigut BM3, Obras y Servicios S.A.

L'Espai Jove va ser un projecte que inicialment es va presentar a la primavera de 2007, com un dels grans compromisos de l'anterior corporació. La falta de fons deguda a la crisi generalitzada va obligar a paralitzar esta edificació destinada a albergar la major part de projectes juvenils de la població: concerts, exposicions, informació, assessorament...

"El passat mes de febrer, amb l'entrada en vigor del Fons Estatal d'Inversió Local, que permetia posar en marxa únicament projectes de nova creació, es va reprendre el disseny original i, després d'un minuciós estudi, es va decidir redisenyar-lo en part, per a facilitar que el seu pressupost entrara dins dels 3.700.000 euros que corresponen a Puçol", assenyala l'alcalde, Mariano Sanchis.

El projecte finalment aprovat consta de dos enormes cubs amb distints espais, en les que s'ubicaran tant els servicis de gestió, com els destinats als usuaris: sala d'ordinadors, sala d'exposicions, saló d'actuacions...

L'empresa, per la seua banda, s'ha compromés a contractar un total de 74 treballadors, dels quals un 15% tindrà 45 anys o més. Este ha sigut un dels punts que s'ha tingut en compte a l'hora d'adjudicar els projectes, perquè una de les missions que es perseguix amb estes obres és pal·liar la desocupació local.

L'Espai Jove compta amb un pressupost de 2.167.000 euros, amb el que es va a dur a terme tot allò necessari per a la seua posada en funcionament: acabat interior, urbanització exterior, ascensor, multimèdia, SAI (Sistema d'Alimentació Ininterrompuda), comunicacions i seguretat. Tot això el convertix en l'obra de major pressupost d'entre totes les que contemplen els fons estatals, i es preveu que siga una realitat a mitjan 2010.

Informa: Nuria Martínez León

 

18 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres