La Via Xurra, protagonista del cupó de l'ONCE del dimecres 20 de maig

La Via Xurra, protagonista del cupó de l'ONCE del dimecres 20 de maig

El Programa Vies Verdes ha complit 15 anys condicionant traçats del ferrocarril que ara recorren cicloturistes, senderistes i persones amb mobilitat reduïda. El 20 de maig, amb l'homenatge a la Via Xurra que unix Puçol amb València, 40 milions de cupons permetran “recórrer” estos itineraris, molts d'ells accessibles.

 

A les 12 hores del dilluns 18 de maig s'ha presentat en el Saló de plens de l'Ajuntament de Puçol, el cupó del dimecres 20 de maig, que està dedicat a la Via Xurra que unix el municipi amb València.

En l'acte han estat presents l'alcalde, Mariano Sanchis, el Delegat Territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichell Jallas, la Directora de l'Agència Administrativa de l'ONCE a Sagunt, Clara García Ibáñez, i representants de la corporació municipal.

L'alcalde Mariano Sanchis ha destacat: "la labor que realitza l'ONCE per la integració i la creació d'ocupació de les persones discapacitades. D'altra banda, la Via Xurra, que utilitzem tots per a passejar o fer esport, és un bon motiu perquè el poble de Puçol puga anar en totes direccions".

A continuació, José Manuel Pichell, ha afirmat que "hem volgut homenatjar esta via perquè són accessibles universalment per persones amb qualsevol discapacitat i qualsevol edat. Som unes nou mil persones a la Comunitat Valenciana les que vivim d'esta entitat. Comprar un cupó és millor que una assegurança".

L'alcalde ha sigut obsequiat amb la planxa original i un cupó emmarcat per part dels representants de l'entitat, i l'acte ha finalitzat en to jocós per part del Delegat Territorial que ha reptat l'alcalde fer la ruta de 15 quilòmetres per la via en tàndem, a la qual cosa l'alcalde hi ha respost entre rialles:"això està fet però abans caldrà preparar-se i posar-se en forma".

Els cupons de les Vies Verdes

L'ONCE dedica una sèrie de seixanta cupons a les Vies Verdes, huit d'ells dedicats a les pertanyents a la Comunitat Valenciana. Amb esta iniciativa, l'organització pretén divulgar els més de 1.700 quilòmetres d'infraestructures ferroviàries en desús que han sigut reconvertides en itineraris cicloturistes i senderistes, dins del Programa Vies Verdes, de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, que acaba de complir 15 anys.

Cada cupó està il·lustrat amb una fotografia de la Via Verda corresponent, i inclou el nom de la via, els punts d'origen i destí, una breu descripció del recorregut i la pàgina web www.viasverdes.com, on s'informa àmpliament d'estos itineraris.

La sèrie va començar el 14 d'abril i finalitza el 30 de juliol. S'editen 5 milions de cupons diaris de dilluns a dijous, la qual cosa significa una tirada final de 300 milions de cupons dedicats a promoure les vies verdes espanyoles, que són distribuïts a través dels 22.000 agents venedors de l'ONCE.

Informa: Nuria Martínez León

 

17 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres