Gimnàstica, ball, pintura i memòria: la tercera edat de Puçol exhibix el seu potencial

Gimnàstica, ball, pintura i memòria: la tercera edat de Puçol exhibix el seu potencial

El divendres 22 de maig, a les 17 hores, en el Sindicat Agrícola, es va celebrar la clausura dels quatre tallers per a la tercera edat que enguany s'han impartit en l'Espai Social dels Majors. L'acte va servir per a comprovar in situ com han aprofitat estes classes els més de 160 jubilats i pensionistes que participen en els tallers.
Oficialment finalitzen l'últim dia de maig, però eixa setmana l'Espai Social dels Majors i la Plaça del País Valencià estaran ocupats amb la segona edició de Puçol deMostra, la Fira comercial i industrial de la població, d'ací que hagen decidit avançar la clausura i, de pas, fer-lo en un espai més ampli, on tots pogueren disfrutar de l'exhibició dels seus companys.

I és que eixes van ser les dos paraules clau de la jornada: exhibició i camaraderia. Mentre els companys d'altres tallers i curiosos en general rodaven el saló d'actes del Sindicat Agrícola, els components de cada col·lectiu van eixir al centre per a mostrar allò que s'ha deprés al llarg del curs en els tallers organitzats per la Regidoria de la Tercera Edat.

En primer lloc van actuar els setanta-cinc alumnes de gimnàstica de manteniment, amb uns exercicis senzills però necessaris per a mantindre el cos i la ment ben greixatges. Després de la seua exhibició, els quaranta alumnes del taller de memòria van llegir distints manuscrits sobre les seues experiències en les classes, destacant la bona predisposició dels professors i la desinteressada col·laboració dels seus companys de classe. Finalment, van actuar els animats alumnes del taller de ball: estava previst que actuaren els quaranta participants que han compartit música i moviment al llarg del curs, encara que la timidesa i certa vergonya a actuar en públic, van fer que al final foren uns vint els que es van atrevir amb l'exhibició.

Finalment, durant tot l'acte, els assistents van poder disfrutar de distints treballs amb fotografies, textos i dibuixos, exposats en les parets del saló d'actes com a exemple del treball desenvolupat pels sis alumnes del taller de manualitats.

Per a la regidora de la Tercera Edat, Eloísa Rosa Martínez, l'important és que "els majors de Puçol siguen conscients que tenen una àmplia oferta pública per a desenrotllar les seues aptituds. Ja que han estat treballant durant tota la vida, és hora que disfruten d'unes jornades d'oci i relaxació, i que siguen capaços de mostrar en públic tot el que han deprés".

26 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres