L'Institut de Puçol acull un intercanvi amb estudiants francesos

L'Institut de Puçol acull un intercanvi amb estudiants francesos

En 2009, i per sèptim any consecutiu, l'IES ha participat en un projecte d'intercanvi amb alumnes francesos. Els estudiants del Collège Jean Jaurès estaran a Puçol una setmana, del 10 al 17 de maig, on conviuran amb famílies del municipi i coneixeran millor l'idioma que estudien i l'entorn dels seus nous companys.

 

El Departament de Francés de l'Institut de Puçol treballa amb tenacitat perquè cada any es realitzen intercanvis entre estudiants francesos i del centre, perquè de sobra és sabut que com millor es deprén un idioma és en el país d'origen .

En 2009, participen en l'intercanvi alumnes procedents del Collège Jean Jaurès, situat en un poble pròxim a Toulouse.

La recepció oficial va tindre lloc el dilluns 11 de maig, entorn de les 13 hores, en la Casa de Cultura de Puçol, on estaven presents el professor de francés, Paco Carbonell, la Vicedirectora de l'IES, Pilar Millán, i l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, al costat d'altres professors del centre i representants de l'equip de govern de l'ajuntament.

Paco Carbonell, professor de francés i promotor de la iniciativa, va destacar l'afany per desenrotllar este tipus d'activitats perquè "contribuïxen a la integració dels jóvens a Europa, a través de l'eliminació dels tòpics i de la ruptura de la barrera idiomàtica".

Abans de l'acte, els estudiants francesos van poder visionar la pel·lícula Alatriste amb subtítols en espanyol, el que els va permetre un primer acostament a l'idioma. A més, al llarg de la setmana que romandran a Puçol, conviuran amb famílies d'alumnes del municipi, la qual cosa fomentarà en ells l'aprenentatge autònom.

L'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, encarregat de tancar l'acte, va aplaudir este projecte de l'IES, en el que va animar els alumnes participants a què disfrutaren de l'experiència, "tant en l'aspecte educatiu com a personal, perquè estes activitats permeten conéixer altres pobles i cultures, i a més creen llaços d'amistat que potser es mantenen tota la vida".

El francés és en l'actualitat una assignatura minoritària. No obstant, hi ha professors que no es rendixen i continuen lluitant perquè esta llengua estiga al mateix nivell que altres, com pot ser l'anglés. Promoure actuacions d'intercanvi és sa i positiu, perquè el coneixement de l'altre afavorix l'eliminació de prejuís i fronteres.

Informa: Nuria Martínez León

 

11 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres