La Fira de l'estudiant orienta als jóvens per a triar bé el seu futur professional

La Fira de l'estudiant orienta als jóvens per a triar bé el seu futur professional

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Puçol, en col·laboració amb l'empresa Tot Animació, ha organitzat en 2009, per primera vegada, la Fira de l'estudiant, que està oberta al públic els dies 5 i 6 de maig. Una activitat que oferix als estudiants tota la informació relativa a les opcions formatives i laborals que existixen.

 

Maig és un moment d'incertesa per a molts jóvens que acaben un cicle formatiu i han d'elegir quin camí seguir a partir d'ara, per això, la Fira de l'estudiant posa a les seues disposició a professionals en totes les matèries per a ensenyar-los totes les vies possibles, a fi d'elegir la més encertada.

I açò, encara que l'última paraula la tenen ells, és de gran ajuda i de vital importància, perquè cal tindre en compte que, al cap i a la fi, la seua decisió serà el seu futur.

El dimarts 5 de maig a les 9 del matí es va inaugurar la fira en l'Espai Social La Barraca, on s'han disposat 4 punts informatius referents a batxillerat, cicles formatius, universitats i ensenyances de règim especial (com a música, ceràmica, dansa...) i món laboral.

La coordinadora de la fira, Esther Martí, destaca que "els jóvens s'interessen més per uns estands o altres depenent del nivell educatiu en què es troben". Per este motiu, els alumnes que estan finalitzant l'ESO s'interessen més pels mòduls de batxillerat, i estos últims estan més preocupats per les carreres universitàries.

Un total de 12 grups de diferents centres educatius del municipi assistiran a la fira durant els dos dies que estarà instal·lada. A més, la visitaran els alumnes de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), per als que la informació que es puga proporcionar respecte a eixides laborals els pot ser molt útil.

A cada alumne que passa per la fira se li entrega un test, perquè el realitzen en classe, amb l'objectiu de mostrar-los, a mode orientatiu, quines són les àrees formatives que més s'ajusten als seus gustos o interessos.

D'altra banda, la coordinadora, destaca que "enguany està causant gran renou tot el que es referix a la reforma que comporta el Pla Bolonya, i per esta raó, estem oferint també xarrades informatives destinades a resoldre dubtes respecte d'això".

Tot allò que s'ha relacionat amb l'educació es troba en La Barraca fins al 6 de maig. I encara que hi haja visites concertades des dels centres educatius, pot assistir qualsevol que ho desitge en horari de demà, de 9 a 13'30, o de vesprada, de 16 a 19'30 hores.

Informa: Nuria Martínez León

 

05 Maig 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres