Finalitzen les obres de les voreres i servicis en el Paratge natural La Costera

Finalitzen les obres de les voreres i servicis en el Paratge natural La Costera

El dimecres 7 d'abril van finalitzar les obres destinades a millora d'accessos i instal·lacions del Paratge natural municipal La Costera, situat en el municipi de Puçol. La rehabilitació de l'entorn ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València de més de 28.700 euros, destinats a construir voreres, servicis i taules.

El diputat responsable de l'àrea de Medi Ambient, Ernesto Sanjuán, avançava en unes declaracions que "estes subvencions responen a una demanda que ha anat en augment per part dels ajuntaments de la província que estan cada vegada més preocupats a conservar i recuperar les zones d'interés paisatgístic".

Una preocupació que no és aliena a l'Ajuntament de Puçol: "amb estes obres pretenem dotar a La Costera dels servicis necessaris per a poder disfrutar d'ella, ja que fins ara era un lloc infrautilitzat i se li pot traure molt partit", afirma Juan Enrique Claramunt, regidor de Medi Ambient.

Seguint esta línia, gràcies al finançament de la Diputació en un 70%, s'ha dut a terme la construcció de dos voreres perimetrals i l'eliminació de barreres arquitectòniques en l'entorn de la zona on s'ubicarà l'Aula Natura La Costera, un ambiciós projecte d'educació ambiental que pròximament s'obrirà al públic.

Esta actuació de millora d'instal·lacions, finalitzada al març, se suma a la realitzada a principis d'any gràcies al suport econòmic de la Conselleria de Medi Ambient en el seu programa de paratges naturals, que va permetre construir un nou edifici de WCs amb el seu corresponent depòsit en la zona dels paellers, on també es van crear noves taules i bancs de pedra.

Paral·lelament, s'està realitzant un vídeo que mostra la fauna i flora amb fins de conscienciar sobre el valor biològic que té el lloc. La realització d'este va a càrrec de Vídeo Industrial Puçol i servirà com a introducció a tots els veïns que en el seu dia s'acosten a l'Aula Natura, l'espai destinat a promocionar el paratge natural.

"Gràcies a estes subvencions hem pogut restaurar part de l'entorn, i igual que a la platja, ens agradaria donar-li també un protagonisme a la muntanya en un futur", explica Daniel Sebastiá, tècnic de Turisme.

Ajuntament, Diputació i Conselleria treballen junts per a donar forma al projecte destinat a convertir el Paratge natural La Costera en una zona que no sols estiga protegida per Llei, sinó també en un lloc a què puguen acudir els veïns de la població per a disfrutar del pulmó verd del terme municipal i, al mateix temps, deprendre a valorar un dels recursos naturals de què disposa Puçol

Informa: Nuria Martínez León

16 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres