Els festers celebren el septenari de la Mare de Déu al Peu de la Creu

Els festers celebren el septenari de la Mare de Déu al Peu de la Creu

Abans de la festa de setembre, els festers de la Mare de Déu al Peu de la Creu de Puçol, rendixen el primer homenatge a la seua Patrona amb una setmana de misses oferides per diferents rectors del municipi. Un acte important per a ells on lluïxen la “tovallola” i que també servix per a crear un sentiment de germandat entre tot el grup.

Des del dissabte 28 de març fins al divendres 3 d'abril, els festers van celebrar el septenari de la Verge. "Van ser set dies on els festers presidíem la missa de les huit de la vesprada en l'església dels Sants Joans", explica Irene Esteve, dels festers de la parròquia.

Este era per a ells un dels actes més importants perquè eixien per primera vegada amb la tovallola típica de festes, el mantell blanc de tul brodat. Cada missa la realitzava un rector del poble i de la de l'últim dia la va oferir Juan José Llácer, el titular de la parròquia dels Sants Joans.

Al llarg d'eixos set dies, després de la missa, els festers entraven en la sagristia, les mares els posaven la tovallola i finalitzaven cantant els set dolors a la Verge i els gotjosde la Patrona de Puçol.

Irene recorda que "esta setmana té un significat molt important, quasi més que el dia 8 de setembre, dia de la Patrona, ja que és el primer acte d'oferim a la Verge al Peu de la Cruz".

El divendres 3 d'abril, l'últim dia de la setmana, els festers van participar d'una forma més activa en l'eucaristia, on van realitzar una ofrena particular a la Verge amb productes no peribles que han destinat a Cáritas.

Un detall solidari per part dels festers, que a més no s'obliden de la d'esta organització tan necessitada productes en els temps que corren, a causa de la gran afluència de persones que acudixen cada dia a ella a per recursos.

Informa: Nuria Martínez León

16 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres