L’educació a l’escola i a les famílies: cosa de tots

L’educació a l’escola i a les famílies: cosa de tots

El passat 25 de març va tindre lloc a l’Espai Social La Barraca, la tercera xarrada de l’escola de pares organitzada per les AMPA de Puçol. Encarna Salvador va ser l’encarregada de contar-nos com podem ajudar els nostres fills a millorar el seu rendiment escolar. I és més fàcil del que pensàvem.

L'educació sempre ha sigut i continuarà sent un tema de debat. Preocupa a tots i és responsabilitat de tots, mestres, pares i mares, polítics... Un motiu recurrent de polèmica consisteix en el propi contingut de l'educació: consisteix en aprendre una sèrie de continguts (matemàtiques, llengua, física...)? Consisteix en adquirir un comportament respectuós amb els altres? Consisteix en ser capaç d'afrontar els conflictes que presenta la vida?

Tots eixos coneixements o capacitats són el que s'anomena les "competències bàsiques", un concepte que, cada vegada més, entra a les escoles i forma part dels criteris que utilitzen els mestres a l'hora d'avaluar els alumnes.

Com podeu imaginar els pares i les mares som imprescindibles per a ajudar els fills a millorar eixes competències.

D'això ens va parlar el passat 25 de març Encarna Salvador, secretaria general de CEAPA, i membre del Consell Escolar d'Estat. La xarrada forma part de l'escola de pares organitzada per les AMPA de les cinc escoles públiques i la concertada de Puçol.

Aprendre coses de memòria pot servir com a exercici, com una espècie de gimnàstica cerebral, però normalment, si un coneixement no ens serveix per a la vida, acabem eliminant-lo. Aprenem el que fem i en això, els pares juguem un paper fonamental. Si els fills ens acompanyen a fer la compra, podem aprendre a contar, a sumar, a restar o, almenys, el significat que tenen eixes operacions. A més poden aprendre quins aliments són saludables i quins no... i moltes altres coses.

Este és un dels exemples que van poden treballar els assistents a la sessió que va tindre lloc a l'Espai Social La Barraca. Uns 50 pares i mares van participar. Molts d'ells van vindre acompanyats dels fills perquè es va oferir per tercera vegada el servei de ludoteca. En esta ocasió s'ha fet càrrec d'este servei la Regidoria d'Educació. La ludoteca és un factor clau per a l'escola de pares i per a la seua continuïtat ja que permet l'assistència de moltes persones que no poden deixar els fills enlloc. El regidor d'Educació, Carlos Novella, va mostrar el seu suport a l'escola després d'una reunió amb representants de les AMPA.

Queda l'última sessió d'esta experiència que enguany hem inaugurat i que ja hem decidit continuar el curs que vé. Serà dijous 14 de maig. El tema: afectivitat i sexualitat.

Informa: Imma Juan

Power-point amb la informació de la xarrada
            (cedit per Encarna Salvador)

15 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres