Manuel Hurtado i Aragón Cancela en les jornades taurines d'Arrós en Llebre

Manuel Hurtado i Aragón Cancela en les jornades taurines d'Arrós en Llebre

La tertúlia del divendres 27 de març, que clausurava les II Jornades Taurines de la Penya Arròs en Llebre, era la més esperada per als aficionats als bous. En ella van intervindre dos personatges tan prestigiosos com Carlos Aragón Cancela i Manuel Hurtado, que van aconseguir mantindre l'atenció de tots els presents. El regidor de Festejos taurins, Chimo Galcerá, va posar el punt final a l'acte.

Plat fort el que ens tenia reservat la Penya Arròs en Llebre per a la clausura de les seues II Jornades Taurines.

El divendres 27 de març van ser dos els invitats protagonistes de la tertúlia. Ambdós es van desplaçar expressament des de la localitat madrilenya de Colmenar de Oreja per a participar en estes jornades, que és una cosa digna de ser destacada per l'esforç que va representar per a ells vindre al nostre poble amb el seu propi vehicle.

El primer d'ells va ser el torero Carlos Aragón, que si bé no actua en l'actualitat, va tindre els seus moments de glòria amb grans triomfs en places tan importants com Les Vendes a Madrid i La Mestrança de Sevilla.

Encara que és veritat que va ser un torero tremendament castigat pels bous, actualment forma part del quadro de professors de l'escola taurina de Colmenar de Oreja, i últimament ha sigut notícia en la premsa especialitzada a l'adquirir en propietat la totalitat de la ramaderia sevillana Bucaré, pur encaste de Santa Coloma que pertanyia a la coneguda família sevillana Buendía des de 1932, i els bous de la qual pasturaven en la finca San José de Bucaré a Alcalá de Guadaira.

Carlos contava que hi ha canviat el nom d'esta ramaderia pel de Flor de jara, encara que les caps lluïxen el mateix ferro que lluïen amb el seu anterior propietari, i d'altra banda ha traslladat la ramaderia a la finca Zahurdon, situada en el terme de Colmenar de Oreja.

L'altre invitat era Manuel Hurtado, conegut personatge dins del món taurí. També ramader, jienense de naixement però colmenareño d'adopció, on té ubicada la coneguda ramaderia de la seua propietat El Retamar, i els bous del qual es toregen en nom de la seua filla Susana Hurtado Sánchez.

Una altra de les activitats per què és conegut Manuel és per la seua faceta d'apoderat, on ha desenvolupat una gran labor, demostrant la seua vàlua en toreros com Jesús Millán, Pedro Carrero, Morenito de Aranda i en l'actualitat amb el torejador de jònecs Manuel Ocaña El sombrerero, que ha protagonitzat un lamentable fet en la seu d'ANOET (Associació Nacional d'Organitzadors d'Espectacles Taurins) pel que va ser detingut.

En definitiva, una altra agradable vetlada que ens van fer passar estes dos figures de prestigi dins del panorama taurí nacional, que van mantindre l'interés i l'atenció del públic assistent durant la seua intervenció.

Com a presentador de l'acte va intervindre Vicente Soriano Benet, membre de la penya organitzadora, i Salvador Almenara Marsaga com a moderador. L'entrega de plaques commemoratives als participants va donar pas a la participació del regidor de Festes, Chimo Galcerá, que va clausurar les II Jornades Taurines de la Penya Arròs en Llebre.

Informa: Salvador Almenara Marsaga


11 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres