Acta del jurat del IV Concurs de fotografia taurina Vila de Puçol

Acta del jurat del IV Concurs de fotografia taurina Vila de Puçol

El jurat de la quarta edició del concurs hi ha estat format per: Adolfo Bellido López (professor d'imatge i expert audiovisual), César Uceda (fotògraf i informàtic) i Sabín (Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol). Per unanimitat, va acordar els quatre premis d'esta edició i, a més, realitzar una sèrie de consideracions sobre el futur del certamen

Una vegada vistes les 76 fotos presentades en esta edició, abans de passar a explicar els premiats, el jurat vol realitzar una sèrie de consideracions.

En primer lloc, destacar l'augment del nombre de fotos i de participants respecte a anys anteriors, este augment suposa la consolidació d'este concurs.

En segon lloc, puntualitzar que este augment ha sigut quantitatiu, però no qualitatiu, ja que si per alguna cosa destaca esta edició és pel gran desnivell existent entre les obres presentades: ha sigut molt difícil elegir les quatre guanyadores entre una dotzena de fotos que mereixien premi i eren totes de gran nivell; però al costat d'elles hi ha una altra dotzena de fotos que desmereixen el nivell de qualsevol concurs. Potser seria necessari per al futur plantejar una selecció prèvia del material a exposar.

En tercer lloc, sol·licitar a l'ajuntament que incloga en les seues bases una clàusula més específica sobre les fotos guanyadores: no sols que podran ser utilitzades, sinó que haurien de servir per a il·lustrar llibres o publicacions sobre temes taurins que s'editen en la població ja que totes elles oferixen una imatge positiva de la festa i són treballs d'una gran qualitat.

Després d'estos aclariments, el jurat acorda per unanimitat concedir els premis següents:

PREMI LA CÀMERA VA ESTAR ALLÍ, dotat amb 180 euros:

Una foto que implica estar en el lloc i el moment apropiats. Un acte impredicible del bou que és captat amb un gran nivell tècnic pel fotògraf atent a tot allò que pot fer el bou fóra del guió de la festa.

A la foto titulada Força, d'Alberto de Jesús.

TERCER PREMI, dotat amb 120 euros:

Un moment insòlit, captat amb paciència pel fotògraf durant la Setmana Taurina. L'autor juga amb l'avantatge de saber per on es mourà el bou i el rodador... però per a aconseguir eixe contacte especial i amb eixa neteja d'imatge cal tindre sort i saber enquadrar.

A la foto titulada Hipnosis, de Mario Lara Carrasco.

SEGON PREMI, dotat amb 150 euros:

Un enquadrament molt precís, on es conjuguen tots els elements de la iconografia festiva del 7 de setembre: el lloc (visible a través de la placa de la plaça), l'origen religiós de la celebració (amb el mantell de la Verge), el bou (des d'un punt de vista insòlit) i, per descomptat, el públic. Un gran treball de síntesi.

A la foto titulada 7 de setembre, de Francisco Sanchis.

PRIMER PREMI, dotat amb 200 euros:

Podria haver obtingut el premi "La càmera va estar allí", com també ho podrien haver obtingut les altres fotos premiades, però és una miqueta més que un moment captat a alta velocitat per la càmera: és l'enquadrament, és el dibuix de la corda, és el rostre dels protagonistes i és, en definitiva, una imatge excel·lent per a divulgar el duel entre l'home i el bou en els carrers de la població. Una foto ideal per a publicitar els "bous al carrer" allà on no són molt coneguts.

A la foto titulada El llaç, de Guillem Cortina Fabuel.

08 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres