Diversia acosta altres cultures als escolars a través del joc i el ball

Diversia acosta altres cultures als escolars a través del joc i el ball

Des del 30 de març al 8 d'abril, la Regidoria de Joventut ha organitzat distints tallers en els centres escolars dins del programa Diversia, la fira de les cultures i la solidaritat. Les activitats de 2009 han consistit en tallers de capoeira, contacontes i jocs del món en col·laboració amb l'oficina AMICS.
 

Els diferents centres educatius i la Regidoria de Joventut s'han unit de nou este curs per a participar en una nova edició de Diversia, la fira de les cultures i la solidaritat, que té com a objectiu promoure la interculturalitat entre els escolars d'infantil i primària de Puçol.

El tècnic de Joventut, José Luis Gómez, explica que "este projecte busca acostar als alumnes activitats d'una altra cultura de forma lúdica. Un exemple de ello va ser l'Exp0'7% o el Dia de la Pau, i en este trimestre del curs li toca el torn a Diversia".

La proposta d'enguany consistix en tallers de capoeira. Els primers a practicar esta tècnica brasilera, basada en una combinació de dansa i arts marcials, van ser els alumnes de primària del col·legi Jaume I, on es va realitzar el primer taller el dilluns 30 de març. A ells els van seguir el Lluís Vives, Virgen al Pie de la Cruz i Bisbe Hervás. L'última activitat de capoeira es realitzarà en l'Institut d'Educació Secundària el dimecres 8 d'abril.

Els xiquets i xiquetes d'infantil de La Milotxa van poder disfrutar d'una activitat diferent, el taller de contes i danses de Les mil i una nits, el divendres 3 d'abril a la vesprada.

La novetat de la present edició és la col·laboració que la regidoria ha establit amb l'oficina AMICS, per a portar els jocs del món als col·legis, concretament al Jaume I, el dimarts 7 d'abril, i al Lluís Vives, el dimecres 8.

"Una activitat que es va a inserir dins de l'àrea d'educació física i que vol promoure el coneixement dels distints continents entre els escolars, a través de jocs tradicionals de cada país", explica Irene Martí, tècnic d'AMICS.

Informa: Nuria Martínez León

 

06 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres