Matrícula d'honor per al programa de formació de persones discapacitades

Matrícula d'honor per al programa de formació de persones discapacitades

A punt de finalitzar el curs 2008-2009, el Programa de Qualificació Professional Inicial especial (PCPI) de Puçol fa un balanç molt positiu en el desenrotllament, tant educatiu com professional, dels alumnes que estan disfrutant d'ell. Carol Belenguer, coordinadora del programa i professora, explica en què consistix el curs i el treball que exercix en l'Espai Social Martínez Coll.

Un dels nous projectes de formació i ocupació impulsada per l'Ajuntament de Puçol és el PCPI, que es coordina des del centre associat al Servef, situat en l'Espai Social Martínez Coll, un edifici en què es concentren els distints projectes municipals vinculats a la creació d'ocupació i la formació. El programa de qualificació està subvencionat per la Conselleria de Benestar Social i permet a les persones amb discapacitat del municipi formar-se en una professió.

En este sentit, Carol Belenguer, la coordinadora del programa, afirma que "el curs, que va començar al setembre del 2008, té dos anys de duració i un requisit imprescindible per a poder optar a ell és presentar el certificat que acredita que l'alumne posseïx algun tipus de discapacitat".

El programa consta de dos mòduls que s'impartixen l'Espai Social Martínez Coll. El mòdul general, del que s'encarrega Carol, està destinat a ensenyar les matèries tradicionals, tals com llengua o matemàtiques; d'altra banda, en l'específic els alumnes es formen en una professió, que en este cas és la jardineria, de la que s'ocupa el professor Antonio Miguel Torres.

El programa pot comptar amb un màxim de 12 places, no obstant, en l'actualitat només hi ha 7 cobertes. "En este sentit tindre una ‘ratio' d'alumnes baixa és un avantatge perquè ens permet fer un seguiment individualitzat i diari amb cada u dels estudiants", explica la professora.

La funció de Carol és doble: d'una banda, coordina el programa fent d'enllaç entre la Conselleria i l'Ajuntament de Puçol (presentant les justificacions necessàries, tant educatives com econòmiques), i a més, s'ocupa de fer la tutoria diàriament, tant als alumnes com a les famílies, indicant-los com estan deprenent els seus fills, on necessiten reforçar l'aprenentatge o els avanços que van aconseguint. Al mateix temps, ella s'encarrega de revisar el treball de totes les persones que intervenen en el projecte.

Passats els primers mesos de funcionament, la inspecció realitzada per la Conselleria ha qualificat el curs de Puçol com el millor quant a les instal·lacions, la manera de registrar la informació i el seguiment amb els alumnes, entre altres factors.

Carol Belenguer destaca que "el balanç és molt positiu i cal destacar el treball en xàrcia que realitzem amb altres institucions i associacions del municipi que facilita la nostra labor", ja que des del programa col·laboren amb l'Institut de Secundària de Puçol, amb l'Associació de Discapacitats de la població (ADIS) i amb l'Àrea de Benestar Social de l'ajuntament.

"A més, és molt gratificant observar els resultats tant professionals com educatius dels nostres estudiants i per això continuarem treballant en la mateixa línia", finalitza Carol.

La labor que se deriva d'un projecte com este és de vital importància perquè les persones discapacitades gaudisquen de majors oportunitats en un futur, al tindre l'oportunitat d'adquirir una bona formació. Però no cal oblidar que tot açò és possible gràcies a la implicació i al tenacitat dels treballadors que s'encarreguen de gestionar-ho i de traure-ho avant perquè siga una realitat.

Informa: Nuria Martínez León

05 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres