L'Horta Nord rebutja definitivament el traçat de l'AVE imposat pel ministeri a Puçol

L'Horta Nord rebutja definitivament el traçat de l'AVE imposat pel ministeri a Puçol

Davant de la falta de resposta per part del Ministeri de Foment, els alcaldes los pueblos de l'Horta Nord afectats pel traçat l'AVE València-Castelló es van reunir el dimecres 1 d'abril a Albuixech i van elaborar un comunicat conjunt en què manifesten el seu rebuig definitiu al projecte presentat en el seu moment pel ministeri, en el que no es contempla el soterrament de les vies.

Els alcaldes dels municipis d'Alboraia, Albuixech, Meliana, Massalfassar, Massamagrell, El Puig, La Pobla de Farnals i Puçol, tots ells afectats pel traçat de la línia ferroviària d'Alta Velocitat, tram València-Castelló, van acordar l'1 d'abril manifestar la seua rotunda desaprovació al traçat de l'AVE proposat pel Ministeri de Foment.

Després de diferents trobades amb el ministeri, no s'ha aconseguit arribar a un acord global que sempre han sol·licitat els municipis afectats. Des dels diferents ajuntaments s'ha manifestat la falta d'informació existent, ja que s'han mantingudes diverses trobades amb el ministeri per a plantejar millores al traçat, però la veritat és que encara no s'ha rebut cap comunicació oficial sobre estes en els ajuntaments afectats.

Des de  la comarca de l'Horta Nord sempre hi ha vist el tren d'alta velocitat com una infraestructura necessària i és per això que sempre ha existit una clara voluntat de negociació. L'única exigència dels alcaldes ha sigut i és arribar a un traçat consensuat per tots que tinga el menor impacte possible per als veïns dels municipis afectats.

Arribats a eixe punt, els alcaldes consideren que el Ministeri de Foment no ha sigut capaç d'arribar a una solució global, principalment perquè ha deixat per solucionar la qüestió del traçat al seu pas per Puçol.

L'Estudi de Solucions d'Integració del Ferrocarril a Puçol que proposa Foment no contempla la principal reivindicació del municipi, aprovada en ple per tots els grups polítics de l'ajuntament. L'alternativa proposada des de la comarca passa per soterrar les vies de l'AVE conjuntament amb les d'ample ibèric, prèviament desviades.

Segons l'alcalde Mariano Sanchis"la solució proposada pel ministeri no és més que una operació de maquillatge que deixarà al municipi de Puçol doblement dividit. Els veïns compten ja amb la barrera que suposa la línia d'ample ibèric i de seguir els plans del Ministeri apareixerà una nova barrera entre la platja i el nucli urbà".

Els alcaldes dels deu municipis afectats, de diferent signe polític, representen a milers de ciutadans i en el seu manifest asseguren: "actuem de manera conjunta, perquè a ningú li càpia dubte que no perseguim cap tipus d'interés partidista: simplement estem treballant pel futur dels nostres pobles. I amb eixe esperit de col·laboració i enteniment continuarem avant amb eixa iniciativa".

Els deu alcaldes no s'expliquen per què s'ha omés el soterrament, sense justificació ni cap argument, ja que esta solució que s'ha desestimat per al municipi de Puçol s'està executant en estos moments en el tram Alaquàs-Torrent de l'AVE Madrid-València. Unes diferències de tracte per part de Foment que para los representantes de l'Horta Nord són "injustes i inacceptables".

Fent seues les paraules del comunicat conjunt, l'alcalde de Puçol finalitza amb un desig: "Esperem, que igual que en altres punts del traçat s'han tingut en compte les necessitats dels veïns, es procedisca a considerar el plantejament de l'Ajuntament de Puçol, que compta amb el suport de la resta de municipis de la comarca".

04 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres