Correcta organització i poc públic en les Jornades taurines de la Penya Arròs en Llebre

Correcta organització i poc públic en les Jornades taurines de la Penya Arròs en Llebre

Del 25 al 28 de març del 2009, van tindre lloc en el Pub Villa Charol de Puçol, les II Jornades taurines de la Penya Arròs en Llebre, en col·laboració amb l'ajuntament de la població, dins del marc de la programació de “Puçol, cultura de bou”.

Les Jornades van ser inaugurades el dia 25 de març, en una xicotet acte en què també es va inaugurar una fabulosa exposició de pintures taurines de l'artista Pepe Calataiud, de Xàtiva, així com una exposició de caps de bous, ferros i divises de l'artista Efrén Gaspar.

El dia 26 va tindre lloc una interesantísima xarrada amb la presència dels famosos retalladors Ximo Esteve, Ramón Bellver El Blanco, Iván García Ivi i Carlos Alonso. Moderada per l'aficionat local Salvador Almenara, es van anar desgranant els amagatalls del món del retall, es van comentar anècdotes i passatges protagonitzats pels contertulians i es va relatar com es va desenvolupar l'exhibició dels retalladors locals en Toronto (Canadà), en una xarrada que va resultar amena i de gran interés.

El dia 27 de març es va comptar amb la presència de Carlos Reixat, matador de bous i propietari de la ramaderia Flor d'Estepa (antic Bucaré) i de Manuel Hurtado, propietari de la ramaderia El Retamar i apoderat del torejador de jònecs El Barreter. Esta xarrada va estar presentada pel veterinari local Vicente Soriano i va ser conduïda per Salvador Almenara. Va ser una tertúlia intensa i molt instructiva, en la que els contertulians van descobrir als presents secrets del món taurí, mostrant gran interés i resultant molt divertida.

Les jornades van finalitzar amb una festa taurina en el Pub Villa Charol, la nit del dissabte 28 de març.

És necessari donar l'enhorabona a la penya per l'esforç que han realitzat per a confeccionar una tertúlies de tant d'interés i importància i animar els aficionats locals a acudir a tot este tipus d'esdeveniments, ja que pareix mentida que un poble amb la tradició taurina de Puçol i amb la gran quantitat d'aficionats que viuen entorn del món del bou, compte en este tipus d'actes amb una assistència d'aficionats molt inferior a la que hauria de presentar.

Informa: Vicente Benet

04 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres