Un bou d'Eduardo Miura serà l'estrela de les festes del Barri a finals de l'estiu

Un bou d'Eduardo Miura serà l'estrela de les festes del Barri a finals de l'estiu

Enguany, el nom d'Eduardo Miura apareixerà lligat al de Puçol entre els aficionats taurins de la nostra localitat, ja que a tan grata visita del ramader el passat dia 30 de gener per a presentar la XI edició de la Fira del Bou de Sevilla, enguany s'exhibirà un bou de la seua ramaderia durant les pròximes festes del Barrio.

Coincidint amb la celebració dels trenta anys de bous en el Barri de Sant Claudi, la penya organitzadora de les seues festes ha fet l'esforç d'adquirir un bou de la llegendària ramaderia d'Eduardo Miura.

Esta ramaderia, era un dels objectius primordials d'esta penya en el seu afany per aconseguir que les ramaderies amb més solera de la cabanya brava espanyola exhibiren els seus bous en els seus carrers. Després de la desencaixonada de dos bous de Victorino Martín el passat any, i haver soltat en anys anteriors exemplars de Jandilla, Torrestrella, Samuel Flores, Celestino Cuadri o  Pablo Romero, entre altres, totes les mirades d'esta penya apuntaven a tan prestigiosa ramaderia.

L'exemplar de Miura, marcat amb el núm. 19 i guarisme 4, de pelatge moradenc fosc, serà exhibit el pròxim dia 19 de setembre.

Serà l'octau miura a córrer a Puçol, i el seu debut en este barri de la població, perquè els altres set van ser exhibits en les distintes barriades.

Fent un breu repàs dels miures a Puçol, direm que el primer a exhibir-se va ser Abetardo, a l'octubre de 1973, durant les festes taurines de l'avinguda, resultant brau durant la vesprada.

Dèsset anys després, en 1990, la comissió d'Hostalets va adquirir el bou Hortelano, el qual també ens va delectar amb la seua bravura durant tota la vesprada. L'any següent, el 7 de setembre de 1991, va debutar esta ramaderia en tan emblemàtic dia amb el bou Diamantero, protagonitzant una bonica eixida de caixó.

L'1 de juliol de 1995, per primera vegada a Puçol i possiblement a la Comunitat Valenciana, van ser desencaixonats el mateix dia dos bous de Miura en el barri Ildefonso Ferro: Gitanito i Calderillo, ambdós moradencs de pelatge, els que van protagonitzar algun esglai en uns carrers abarrotats de gent.

Van haver de passar huit anys, perquè el 7 de setembre del 2003 fóra desencaixonat un altre bou de la dita ramaderia, concretament Figurito, un roig d'imponent alçada. Finalment, el passat 23 de Juny del 2007, va ser exhibit el Gorrero, probablement el més fluix en comportament de tots els miures exhibits.

Informa: Alfonso Àvila

03 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres