L'Institut de Puçol, seu de la fase comarcal de l'Olimpíada Matemàtica

L'Institut de Puçol, seu de la fase comarcal de l'Olimpíada Matemàtica

Dissabte que ve 4 d'abril, l'Institut Secundària de Puçol serà la seu comarcal de la primera fase de l'Olimpíada Matemàtica de 2009. En la competició participaran alumnes dels col·legis públics del municipi, del propi institut, i dels instituts Benlliure, Veles e Vents i Pou Clar. Un torneig que oferix una mirada diferent de l'assignatura.

Tres categories participaran en esta fase comarcal que tindrà lloc en l'IES Puçol: "la categoria C, que inclou alumnes dels col·legis públics del municipi a què vam remetre la invitació per carta; la categoria A, que agrupa a 1r i 2n de l'ESO, i la B, que aglutina a 3r i 4t de l'ESO", explica Lucía Diago, professora de matemàtiques de l'institut.

Al la cita acudiran també estudiants dels instituts Benlliure (València), Veles e Vents (Torrent) i Pou Clar (Ontinyent), tots amb els mateixos objectius: difondre el gust per les matemàtiques d'una forma lúdica a través de la resolució de problemes, divulgar les proves propostes per a oferir material de suport als professors i fomentar l'intercanvi d'idees i l'amistat entre estudiants.

L'Institut de Secundària de Puçol acudirà a la cita amb setze participants: nou alumnes de 2n d'ESO i set de 4t. Al desembre del 2008 es va fer en el centre una preolimpíada d'on va eixir una primera selecció entre els alumnes de 1r i 2n de l'ESO.

Respecte a si hi ha un mètode per a preparar i seleccionar els alumnes, Pilar Millán, la subdirectora, explica que "una professora s'encarrega d'entrenar als seleccionats durant una hora extraescolar a la setmana, i bé són ells els que ixen voluntaris per a concursar, o bé és el professor el que proposa a aquells estudiants en què observa un talent especial per a l'assignatura".

De la fase comarcal se seleccionaran 48 alumnes que competiran a Torrent en la fase provincial que se celebrarà al maig. L'esdeveniment planteja una perspectiva entretinguda i atractiva d'una matèria com les matemàtiques, considerada avorrida i difícil per molts estudiants.

Informa: Nuria Martínez León

02 abril 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres