Víctimes d'ETA en el País Basc participen en un homenatge solidari organitzat per l'Ajuntament de Puçol amb estudiants i veïns

Víctimes d'ETA en el País Basc participen en un homenatge solidari organitzat per l'Ajuntament de Puçol amb estudiants i veïns

Víctimes del terrorisme d'ETA en el País Basc participaran el divendres 13 de febrer en un homenatge de solidaritat en la localitat valenciana de Puçol, organitzada pel seu Ajuntament, que ha inclòs en els actes trobades pedagògiques amb estudiants. L'acte comptarà amb l'assistència de Pilar Elías, Consuelo Ordóñez, Alejandro Arteaga i Iñaki Arteta.

La iniciativa, que portarà per lema Puçol amb les víctimes del terrorisme, comptarà amb la participació, entre altres persones, de Pilar Elías, regidora del PP en la localitat guipuscoana d'Azkoitia i viuda de Ramón Baglietto, assassinat per ETA, i Consuelo Ordóñez, germana del regidor del PP de Sant Sebastià assassinat per ETA Gregorio Ordóñez, i Alejandro Urteaga, exguàrdia civil ferit en atemptat per ETA i delegat en la Comunitat Valenciana de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT).

A més, participarà el director de cine Iñaki Arteta, director del llargmetratge El infierrno vasco, que es projectarà en dos ocasions en la mateixa jornada. Al matí, per als estudiants i a la vesprada, per al públic en general en la Casa de Cultura de Puçol, després d'una taula redona en què participaran tots els invitats.

Segons el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Puçol, Carlos Novella"el dolor de les famílies de les víctimes és etern. No obstant, els atemptats vistos a través dels mitjans de comunicació, estremixen quan veus les imatges, i als pocs dies quan ja no ixen, cauen en el més injust dels oblits".

"Només busquem, amb esta humil aportació des de Puçol, que les víctimes no se senten soles", ha puntualitzat el regidor, que hi ha assegurat que "davant del terrorisme, no caben mitges tintes".

El poble de Puçol, amb esta activitat, "aposta, com el conjunt dels valencians, per defendre el dret a la vida recolzant les Víctimes, promoure una societat que viva en llibertat sense l'amenaça del terrorisme, evitar les injustícies socials i enrobustir una posició comuna enfront de la barbàrie del terrorisme", ha conclòs.

Programa d'actes del divendres 13:

11'30 hores, Casa de Cultura: 
Projecció del documental El infierno vasco
Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat LOGSE de l'IES Puçol
Alumnes del mòdul de FP del Col·legi Verge al Peu de la Cruz.

13'15 hores, Casa de Cultura:
Xarrada-col·loqui amb el director Iñaki Arteta.

16'30 hores Hotel Meliá Plaça (València):
Roda de premsa amb Iñaki Arteta i participants en la película.

19'00 hores, Casa de Cultura: 
Taula redona Sí, amb les víctimes
Modera: Luis Agut, Cap d'informatius cadena COPE València
Participen: Iñaki Arteta, Pilar Elías, Consuelo Ordóñez, Pedro Briongos.

20'00 hores, Casa de Cultura: 
Projecció del documental El infierno vasco.

Informa: Luis Agudo

11 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres