L'Ajuntament de Puçol crearà més llocs d'ocupació en 2009

L'Ajuntament de Puçol crearà més llocs d'ocupació en 2009

Al llarg de l'últim any, l'Ajuntament de Puçol ha pres una sèrie de mesures dirigides a afrontar la crisi econòmica generalitzada que travessa gran part de la societat. Per açò, ha llançat distints programes enfocats tant a l'orientació en la recerca d'ocupació com a col·locar treballadors, i en esta mateixa línia seguirà al llarg de 2009.

 

El Centre Associat del Servef, ha gestionat en l'últim any més de 200 ofertes d'empreses, aconseguint col·locar a 82 treballadors. Per esta labor, el centre de Puçol, ha aconseguit per segon any consecutiu el certificat ISO, que reconeix la qualitat en el servici que presta.

Una de les propostes que han dut a terme són les accions d'Orientació per a l'Ocupació (OPEA), destinades a assessorar en temes com a rastreig d'ofertes, elaboració del currículum o com afrontar una entrevista professional.

D'altra banda, s'han posat en marxa projectes per a ajudar a col·lectius amb dificultats d'exclusió social. És el cas d'INCORPORA i PIE (Pla Integral d'Ocupació), del que es poden beneficiar persones majors de 55 anys que tenen més dificultats pel que fa a la recerca de treball. Seguint esta línia, no es pot deixar de citar el Consorci Pactem Nord, a què també estan adherits altres ajuntaments de la comarca, per a facilitar a distints projectes d'autoocupació l'accés al finançament.

L'ajuntament ha realitzat contractacions temporals a través d'EMCORP, un programa dirigit a desocupats per a la realització d'obres i servicis d'interés general i social. Respecte a este projecte, la regidora d'Ocupació de l'ajuntament, Merche Sanchis, explica que "açò s'aprofita en la contractació a l'estiu de guies turístics, personal per a neteja viària i embelliment urbà, i una altra part es destina a servicis socials".

D'altra banda, el conveni entre l'INEM i les Corporacions Locals està destinat a la contractació de personal desocupat en el sector agrícola. A través d'este programa"s'han fet obres en barrancs i en La Costera. A l'estiu vam tindre a 34 persones contractades".

Pel que fa a contractació temporal, cal citar el programa de Salari Jove que es tornarà a oferir en 2009 i és una bona alternativa que oferix als jóvens titulats treballar i amb això adquirir experiència professional.

Finalment, a nivell de col·lectius especials s'han posat en marxa dos projectes. Per als jóvens discapacitats es va aprovar el PCPI (Programa de Qualificació Professional Inicial) que els permet formar-se i realitzar pràctiques prelaborals en matèria de jardineria i viverisme; mentre que per als immigrants, va començar a funcionar al novembre l'agència AMICS, un instrument de mediació i orientació que pretén posar-los a l'abast tots els recursos que necessiten per a trobar aquell ocupació que millor s'adapte a les seues necessitats i experiència.

L'ajuntament és ferm en la seua aposta per tendir la seua mà per a prestar ajuda als veïns que ho requerisquen, i tractar de gestionar de la millor forma possible tots els recursos que té al seu abast. Potenciarà estes actuacions al llarg de 2009, per la qual cosa la regidora no dubta a assegurar que "enfortirem totes estes accions i programes fent front a les dificultats econòmiques actuals".

Informa: Nuria Martínez León

 

24 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres