Al febrer, els senderistes de Puçol recorren la vall de La Murta

Al febrer, els senderistes de Puçol recorren la vall de La Murta

Ruta emblemàtica de la comarca de la Ribera, la vall de La Murta és un autentique el verger, on s'erigix majestuós el Monestir de l'Orde dels Jerónimos, on en altres temps pretèrits, era famós per la seua biblioteca i pinacoteca.

 

La ruta seleccionada per al segon cap de setmana de febrer comptava amb una combinació de sendes i camins abalisats dins de la vall de la Murta, un recorregut que ens mostra l'entorn històric, botànic i paisatgístic.

El recorregut ens conduïx per la falda  de la serra del Cavall Bernat, per a escometre la zona, que al meu entendre, mereix un autèntic plaer, al recórrer la senda històrica, passant per la font de la Murta, un entorn de faula.

La traca final, emulant l'argot dels fallers, quedava per a l'últim tram de la nostra ruta, perquè començava l'ascensió al pic de la Creu del Cardenal pel pas de Sant Sofí, on les vistes a la vall per una vessant del tossal i per l'altre, els extensos arrossars, Cullera i el mar en l'horitzó, va deixar perplex a més d'un senderista.

Ens veiem en la pròxima ruta: El Desert de les Palmes.

Informa: Paco Ramírez

 

13 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres