Cuinar per a Nadal vigilant els quilos de més... i la butxaca

Cuinar per a Nadal vigilant els quilos de més... i la butxaca

ntre les distintes activitats organitzades per la regidoria de la Dona per a Nadal, destaca el curs de cuina i decoració impartit en l'Espai Social La Barraca, on vint-i-huit alumnes van aprendre a preparar menús ideals per a combatre els excessos nadalencs, presentar-los de manera que resultaren molt apetitosos i, a més, sense que es dispare el pressupost.

Fugir dels plats tradicionals era la consigna a la qual es van enfrontar les dos monitores encarregades d'impartir el curs, durant els dies 12 i 13 de desembre, en l'Espai Social La Barraca. I, sens dubte, van aconseguir el seu objectiu: un primer plat format per un mils fulles de verdures, un segon compost per cuixes de pollastre farcits amb puré de poma i mandarines confitades, i un postres a base de tronc nadalenc, són evidentment propostes allunyades dels tradicionals menús nadalencs.

''El nostre objectiu era motivar les dones de la població perquè busquen alternatives i no es limiten a repetir les típiques receptes'' -indica Eloísa Rosa Martínez, regidora de la Dona-. ''I crec que el curs ha sigut un èxit en tots els sentits, potser inclús excessiu: per a altres edicions ens plantejarem fer dos torns, perquè vint-i-huit dones al mateix temps en la cuina de La Barraca és excessiu, per molt bones que siguen les instal·lacions''.

Però no sols del menú tractava el curs, tenia una segona part dedicada a la seua presentació, com deia la seua denominació: Curs de cuina i decoració. També en este apartat les propostes van ser noves, allunyades de les habituals presentacions nadalenques i, sobretot, ajustades a totes les butxaques.

I és que la regidora de la Dona té clar que en dates nadalenques cal buscar un retorn als orígens, allunyant-se del consum massiu que proposen els grans magatzems: ''hui tot pareix reduir-se al balafiament continu, al consumisme sense més, i nosaltres pensem que hi ha altres formes de celebrar el Nadal, perquè en el fons, en estes dates el que es festeja és el naixement de Jesús, d'ací que apostem per menjars familiars, senzills, emotius, que no es noten massa en l'estómac... i tampoc en la butxaca''.

08 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres