En marxa Amics, una oficina d'atenció integral a l'immigrant

En marxa Amics, una oficina d'atenció integral a l'immigrant

El 22 de juliol va quedar inaugurada l'oficina Amics de Puçol, un projecte impulsat per la Conselleria d'Immigració i Ciutadania que pretén posar a l'abast dels immigrants tots els recursos que necessiten a fi de proporcionar-los una millor qualitat de vida a tots els nivells.

 

Des del 22 de juliol, Puçol oferix un nou servici a l'immigrant, l'oficina Amics, que compartix seu amb el Centre d'Acollida i el magatzem de Cáritas, on es venen aliments per a les famílies amb pocs recursos i se presta roba a aquells que ho necessiten.

Amics són centres d'atenció al col·lectiu immigrant, oficines locals d'informació, mediació, assessorament i orientació, per a posar al seu abast tots els recursos que l'administració autonòmica i altres entitats disposen per a ells.

Irene Martí, que és la psicòloga que s'encarrega de portar el centre de Puçol, assegura que, estes oficines són, de cara a l'immigrant, "una via per a conéixer millor els servicis i ferramentes que disposen". Tot açò consistix a estar en contacte amb tots els recursos municipals i de fora del municipi per a proporcionar a l'immigrant la millor atenció que necessite.

Segons Irene, "el que més se demanda ara és treball, ja que en moltes ocasions, este nucli de població és el que més sofrix les conseqüències d'una crisi al ser mà d'obra no qualificada". Des d'Amics els ensenyen com empadronar-se en l'ajuntament i inscriure's en el Servef de Meliana per a poder trobar una ocupació. Prèviament es fa una entrevista per a conéixer les seues millors habilitats i a partir d'ací es procura buscar-los aquell treball que els permeta explotar-les. Es vol "mobilitzar l'immigrant per a proporcionar-los la millor ajuda possible".

En un principi, el local en què ara es troba Amics albergava únicament el Centre d'Acollida en què s'hostatjaven temporers que venien a Puçol per a treballar durant l'època de recol·lecció de la taronja i, coincidint amb ella, estava obert de novembre a març. Més tard es va fer un buit per a instal·lar un magatzem de Cáritas i finalment esta nova oficina.

Fins a la data, els immigrants que més visiten Amics són de procedència àrab (El Marroc i Algèria principalment) però en el centre hi ha persones de tota procedència. I en ell no atén només als nouvinguts, també "a famílies de Puçol que porten anys ací instal·lades, s'han quedat sense treball i s'estan esgotant els recursos".

Però no sols ajuden en la recerca d'ocupació. També els informen sobre altres temes que els poden ser molt útils, com a homologació d'estudis, del permís de conduir, com apuntar els seus fills al col·legi, proporcionar-los ajuda jurídica si ho requerixen o necessiten, i donar-los a conéixer la programació de la Casa de Cultura i les activitats que es duen a terme allí. Com nos conta Irene, "es tracta primer que res de normalitzar-los els serveis que disposen i que ells no tenen consciència que existixen".

Un dels projectes que està començant a promoure és la creació d'una xicoteta biblioteca amb material de consulta que els puga ser útil, ja hi ha alguns llibres ocupant els estants i altres estan demanats, a la qual cosa cal afegir que el centre compta amb un aula d'informàtica perquè els immigrants puguen realitzar des d'allí les gestions que necessiten.

A partir de gener del 2009, Amics té previst promoure molts més projectes sempre a fi de proporcionar a estes persones la informació i ferramentes, sobretot el que els puga ajudar a portar la millor forma de vida possible.

Per a tots aquells interessats, l'oficina Amics de Puçol està situada en Camí la Mar, 1 (enfront del Quarter de la Guàrdia Civil) i té un horari d'atenció de dilluns a dimecres de 10'00 a 13'00, i els dijous de 16'30 a 18'30 hores, així com una pàgina web amb informació sobre els distints centres que hi ha repartits per tota la Comunitat Valenciana: www.cic.gva.es/amics.

Amics ja hi ha començat la seua tasca, cada mes vos anirem informant de tots els projectes nous que vagen realitzant.

Informa: Nuria Martínez León

 

10 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres