L'acaçament escolar, un problema que hem de conéixer i combatre entre tots

L'acaçament escolar, un problema que hem de conéixer i combatre entre tots

Fins al 17 de desembre, l'Espai Social La Barraca acull una exposició de cartells sobre acaçament escolar que està sent visitada pels alumnes de distints col·legis públics, privats i concertats de Puçol. El projecte forma part de les exposicions itinerants de Caixa Madrid i ha sigut coordinat per la Regidoria de Joventut.

 

En els últims anys, l'Obra Social de Caixa Madrid ve organitzant exposicions sobre temes de màxima actualitat. Així, en 2006 va organitzar un concurs de cartells sobre l'acaçament escolar, en 2007 un autobús sobre el planeta sa i en 2008 una campanya sobre joc net.

De totes elles, és curiosament la del bullying (paraula anglosaxona amb què sol denominar-se a l'acaçament escolar) la que més èxit està tenint, gràcies a una col·lecció de vint-i-huit cartells que arrepleguen diferents formes d'acostar-se a este problema per part de jóvens artistes espanyols.

I és precisament esta col·lecció la que s'exhibix en La Barraca des del 25 de novembre i està sent visitada per alumnes de Primària i Secundària dels distints col·legis de la població, davall la coordinació de la Regidoria de Joventut.

"L'exposició la vam sol·licitar des de l'ajuntament i l'única condició que ens van posar és que s'exhibira en un local públic, oberta a tots els veïns de la població, i no sols en un col·legi o un institut", explica Jessica Ríos, la tècnic de Joventut. "Per això hem organitzat un doble calendari: pels matins realitzem visites guiades amb aules completes i a les vesprades està oberta a tota la població".

A pesar de que la voluntat de l'Obra Social de Caixa Madrid és alternar temes socials i mediambientals, i fer-ho ressaltant els valors positius, la veritat és que el bullying és el tema estrela de les tres exposicions que ara tenen recorrent tota Espanya, el que no deixa de resultar trist perquè és la que toca un tema més negatiu i més pròxim als veïns.

"Volem recolzar els jóvens artistes i per això exhibim els cartells, però també editem catàlegs i organitzem exposicions", assenyala José Blanco, responsable de l'Obra Social a la Comunitat Valenciana i Múrcia. "Per als artistes és un gran suport, però també per als veïns que disfruten d'estes exposicions, perquè toquen temes d'actualitat i, en el cas de l'acaçament escolar, cada vegada més de moda, desgraciadament".

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde Mariano Sanchis, amb una llarga trajectòria com a professor de col·legis públics i de l'institut local, qui va lamentar que este tema estiga tan de moda, "perquè la violència, en totes les seues manifestacions, no conduïx a res".

Abans de passar al vi d'honor que va posar fi a l'acte, l'alcalde va insistir que esta exposició, amb alguns cartells molt atractius i altres de gran duresa, ha de ser visitada"pel nombre més gran possible d'alumnes, però també pels pares i professors, perquè prenguem consciència d'un problema que està ací i que hem de combatre entre tots".

 

 

08 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres