Els patges dels Reis Mags es porten de Puçol somriures, cartes i molta aigua

Els patges dels Reis Mags es porten de Puçol somriures, cartes i molta aigua

El matí del diumenge 28 de desembre, els patges dels Reis Mags van visitar Puçol perquè tots els xiquets pogueren entregar-los la seua carta abans de la nit del 5 de gener. Com a novetat, enguany es va instal·lar també un Mercat artesanal amb 25 parades i 7 tallers de manualitats i jocs per als més menuts.

L'Agrupació de penyes va ser l'encarregada de requerir la presència dels patges dels Reis Mags d'Orient a Puçol, que visitaven la Plaça del País Valencià durant el matí, davant de l'expectació de tots els xiquets del municipi que esperaven impacients la seua arribada.

A pesar de la pluja, van aguantar el ruixat i es van prendre seriosament la seua tasca amb cada un dels xiquets que anavem a entregar-los personalment la seua carta, comptar-los les seues històries i fer-se fotos amb ells, perquè per a una vegada a l'any que vénen, cal aprofitar l'oportunitat.

Enguany, com a novetat, es va muntar en la plaça un Mercat artesanal del Gremi d'artesans, que constava de 25 parades en què es podia trobar de tot, des d'embotits, que era el lloc més concorregut, fins a dolços de Tunis, passant per productes ecològics... tot això pensat perquè els pares també estigueren entretinguts.

Preus econòmics, àmplia varietat i la garantia de ser productes artesanals, eren les apostes del gremi perquè els veïns s'acostaren a comprar tot tipus de detalls en unes dates molt adequades per a cuidar precisament això, els detalls.

Per als més menuts, autèntics protagonistes de les festes nadalenques, es van instal·lar tallers de manualitats i jocs tradicionals de cércols, xanques, malabarismes... I també van comptar amb la presència de tres monitors d'animació.

"Des que ens vam fer càrrec dels patges reials, sempre hem organitzat un parc infantil per a este dia i començava a resultar un poc monòton", expliquen Carolina González Mari Carmen Soriano, dos de les presidentes de l'Agrupació de penyes. "D'ací que enguany hàgem apostat per una cosa nova, com el mercat artesà, que està més orientat als pares, i els tallers lúdics per als peques... i està funcionant de meravella, a pesar de la pluja".

Els patges, acompanyats ja pels Reis Mags, tornaran el dilluns 5 de gener, on desfilaran en la tradicional Cavalcada i finalitzaran el seu recorregut en el portal vivent, una altra novetat d'esta edició: una iniciativa del regidor de Joventut, Carlos Novella, que ha apostat per reforçar la nostra identitat cultural "explicant el perquè dels reis, de la cavalcada i el significat del camí que recorren fins a arribar al portal, on realitzen l'Adoración al Xiquet Jesús".

En definitiva, sobre les 18'30 hores, la cavalcada arribarà a la Plaça del País Valencià, on els Reis Mags realitzaran l'adoració, acompanyats de l'Al·leluia d'Handel i un castell de focs artificials.

El regidor destaca que per a poder fer realitat esta idea ha sigut necessària no sols la col·laboració de l'Agrupació de penyes, organitzadora de la cavalcada, i de tots els clubs i associacions que participen en la mateixa, "sinó també el treball de la Brigada municipal d'obres que, davall la coordinació de Juan Miguel Bayarri, ha sigut l'encarregada de dissenyar el portal, i de tres membres de la Falla Hostalets, que seran els que donen vida a Sant Josep, la Mare de Déu i el Xiquet Jesús".

Informa: Nuria Martínez León

29 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres