Laura Ruiz: futura policía, actual campeona provincial de karate

Laura Ruiz: futura policía, actual campeona provincial de karate

Nascuda en 1993 a Puçol, Laura Ruiz pot presumir de tindre les idees molt clares: va començar a practicar karate als quatre anys, el va deixar per problemes aliens a ella, ha tornat fa un any i ja és campiona provincial. Però tot això no és més que un aprenentatge més en la vida, el que de veritat desitja és convertir-se en policia.

 

En 1997, amb sols quatre anys, Laura va començar a practicar karate en un baix situat a el carrer Ildefonso Fierro de Puçol. Quatre anys després, amb un nivell ja envejable, va haver de deixar-lo: el seu gimnàs, el Kodama, es va traslladar a unes noves instal·lacions en un polígon industrial i, amb només huit anys, allí no podia acudir sola a entrenar.

Sis anys d'espera, però no havia oblidat el karate. Així que en 2007, ja amb catorze anys, va decidir que era un bon moment per a tornar a practicar el seu esport favorit.

Ha passat només un any i en el seu segon torneig, disputat a l'octubre a Puçol, ja s'ha proclamat campiona provincial de kumite en la categoria de cadet. La seua tercera competició oficial, celebrada el 29 de novembre a Dénia, li va servir per a aconseguir el tercer lloc a nivell autonòmic.

"Per a mi el karate no és més que un esport, m'agrada i em divertix, però només com a esport, el de la defensa personal és una cosa secundaria i no tinc molt d'interés a seguir en el món del karate sempre", confessa Laura Ruiz amb certa timidesa, però amb les idees molt clares.

No havia competit quan era xicoteta, abans de deixar-se'l, però el seu currículum de cadet no pot ser més prometedor: tres competicions i dos podiums. A pesar de tot, no veu el karate com la seua professió: "M'agradaria arribar a ser campiona perquè la gent sàpia que el karate també existix, però la meua verdadera vocació és ser policia. El karate el tinc com a simple esport".

Sense ambicions per aconseguir cinturons de distints colors, només encabotada a disfrutar, reconeix la gran labor que està fent amb ella Pepe Claramunt, el seu professor en el Kodama: "se porta molt bé i ens vigila contínuament, sobretot als què competim, per a corregir els nostres errors".

Amb tot, fidel a la seua vocació de policia, no deixa escapar cap detall i inclús es permet criticar (amistosament, això sí) unes instal·lacions noves però que ja s'han quedat xicotetes: "ens vindria bé un tatami més gran, perquè som molts entrenant... però és una bona instal·lació".

Després del seu podium en l'autonòmic, Laura té possibilitats d'acudir a campionats de més nivell. Als seus quinze anys el panorama esportiu que es presenta en el seu horitzó és envejable, però ella continua pensant que cal treballar a fons els estudis i el que arribe en l'àmbit esportiu benvingut siga... encara que no desistix de la seua gran passió: "de major vull ser policia, és el que més m'agrada".

 

07 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres