A la primavera, Puçol tindrà una nova zona verda: la plaça de la Generalitat

A la primavera, Puçol tindrà una nova zona verda: la plaça de la Generalitat

Les obres en novembre de 2006.

La plaça de la Generalitat és una de les zones del nucli urbà que més temps ha estat sense finalitzar adequadament. Des del mes de novembre ja s'està esmenant este deute històric amb els veïns de la població i d'esta zona en particular. A principi de maig està previst que finalitzen les obres d'urbanització.

Marcos Bayarri és l'arquitecte que ha dissenyat el projecte d'urbanització de la plaça de la Generalitat, combinant un ús esportiu i recreatiu amb la potenciació de les zones verdes i de descans. A més, per la seua ubicació, és un lloc ideal per a la utilització com a zona lúdica per part dels alumnes dels quatre col·legis que hi ha en els seus voltants: Lluís Vives, Jaume I, La Milotxa i Mare de Déu al Peu de la Cruz.

''Volíem recuperar per a l'ús de tots els veïns esta plaça que portava molts anys sense urbanitzar'' -explica Mariano Sanchis, regidor d'Urbanisme-. ''Ara, que li ha arribat el seu torn, hem apostat per una zona verda i, donades les seues grans dimensions, reservar espai per a jocs infantils i una pista de basquetbol i futbet, pel que és una plaça que serà disfrutada per tot tipus de públics''.


Les obres en gener de 2007.

La inversió final se situa en 273.500 euros, dels quals la Conselleria de Territori i Vivenda aporta una miqueta més de la mitat: 50.000 euros en 2006 i 90.000 en 2007.

Des de la direcció facultativa del mateix Marcos Bayarri, i comptant amb Antonio Rojas com a arquitecte tècnic i coordinador de seguretat, l'empresa Cochiva, S.L.U. disposa de sis mesos per a l'execució del projecte, que contempla tant la urbanització com la instal·lació del mobiliari urbà.

Per al regidor d'Urbanisme és important destacar que en el disseny del projecte final no sols s'ha tingut en compte la necessitat ampliar les zones verdes existents en la població, ''sinó també la proximitat d'eixos col·legis públics i concertats en l'entorn, el que ens ha portat a incloure instal·lacions esportives i d'oci per als més menuts, pel que en poc de temps es pot convertir en el punt de trobada de la zona oest del nucli urbà''.

08 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres