A pesar de la pluja, tres embolades van tancar la temporada en Ildefonso Fierro

A pesar de la pluja, tres embolades van tancar la temporada en Ildefonso Fierro

El dissabte 12 de juliol es va celebrar el segon dia dels bous que any darrere any organitza la comissió d'Ildefonso Fierro. Igual que el primer dissabte, van ser desencaixonats tres bous: dos comprats a través de la nova societat local denominada Ventadetoros.com i l'altre pertanyent al ramader local Jaume Bosch El Saliner.

 

El primer a ser desencaixonat va ser el bou pertanyent a la ramaderia de Francisco Luis Caldeira, de nom Matamoros, roig de capa, marcat amb el número 24 i amb guarisme 4.

En segon lloc es va soltar el bou Flamenco, negre, marcat amb el núm. 63, amb guarisme 3 i procedent de la ramaderia sevillana de Hato Blanco.

Va tancar el torn de desencaixonades el bou Fontanero, fill del famós Colomí, propietat del ramader de Puçol El Saliner.

Per a tancar la vesprada, va haver-hi una solta de vaquetes també propietat del ramader local, qui va aportar la vaqueta que es va embolar a poqueta nit, de nom Navarra, a la que li va tallar la corda l'aficionada Mª José Esteve.

A la nit, va fer acte de presència la pluja, encara que, afortunadament, va cessar poc abans del començament de les quatre embolades previstes i que, finalment, van quedar en tres al no poder ser embolat el bou Matamoros, per tindre molt minvades les seues facultats físiques.

El primer a ser embolat va ser Papelero, propietat del Saliner, sent la quadrilla del mateix ramader l'encarregada de dur a terme tal menester, poc abans que Javier Zambrana li tallara la corda.

La següent embolada va correspondre al bou Flamenco. La labor va anar a càrrec de la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat, sent l'agraciat amb el tall de la corda Mario González Garcio.

Finalment, i per a tancar la temporada taurina en el barri d'Ildefonso Fierro, es va embolar al bou Patxaran, també del Saliner, a qui li va tallar Boria, després de ser embolat pels membres de la comissió organitzadora amb ferramentes de l'embolador local José Comes.

I açò és amb poques paraules el que va donar de si la temporada en Ildefonso Fierro. Confiem que l'any que ve tornem a assistir als dos caps de setmana que organitza esta comissió a principis de juliol, perquè a hores d'ara encara es desconeix si hi haurà comissió en 2009. El motiu? La dificultat de reunir prou pressupost econòmic per a tirar endavant, amb un mínim de garanties, els dos dies de bou que tradicionalment se celebren en esta barriada.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Alberto de Jesús (Bous al carrer)

 

25 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres