Osborne, Sanpedro i Saliner protagonistes del primer dia de bou en Ildefonso Fierro

Osborne, Sanpedro i Saliner protagonistes del primer dia de bou en Ildefonso Fierro

Amb molt bona assistència de públic i moltes cares conegudes del món taurí, vingudes de fora de la nostra població, es va celebrar el dissabte 5 de juliol el primer dels dos dies de bou habituals en la barriada d'Ildefonso Fierro. Tres van ser els bous que es van desencaixonar a la vesprada, d'Osborne, Germans Sanpedro i Saliner.

 

El primer de la vesprada pertanyia a la ramaderia dels Herederos de José Luis Osborne Vázquez, els bous de la qual pasturen en el terme del poble sevillà de Castillo de Guardas. Bou que anava marcat amb el número 28, roig de capa, ben armat i que atenia al nom de Diablo. Va tindre una acceptable actuació, amb arrancades ràpides, sobretot quan van aparéixer els esquellers per a tancar-lo.

En el mateix poble sevillà està també ubicada la devesa de La Cepera, que és la finca on pasturen els bous dels Germans Sanpedro, a la ramaderia dels quals pertanyia Valencianisto, marcat amb el número 11, negre de pèl i que va tindre una gran actuació, com així ho testifica la gran ovació del públic assistent, amb la que va ser premiat en el moment de ser tancat.

En tercer lloc es va desencaixonar el bou Arrogante, del ramader local Jaume BoschSaliner, a qui també pertanyien les vaques soltades a continuació, inclosa la Dragona, que es va embolar a última hora de la vesprada i a la que li va tallar la corda Miguel Zambrana.

A la nit, el primer bou a ser embolat va ser Perdiguero, propietat del Saliner, a què li va tallar la corda Sergio Sarrión.

En segon lloc es va embolar Valencianisto, sent Vicente Aguilar l'encarregat de tallar-li la corda. Cal assenyalar la pobra actuació d'este bou durant l'embolada, que no es es es es va assemblar en res a l'espectacle que va oferir a la vesprada.

Finalment, va ser embolat el bou Diablo: Carlos Draper li va tallar, després de ser embolat pels mateixos integrants de la comissió d'Ildefonso Fierro, quadrilla que també s'havia fet càrrec de les dos embolades anteriors.

És de destacar l'escàs joc que va oferir este últim bou, encara que, no obstant, va protagonitzar una espectacular agafada a un conegut rodador local de la què, afortunadament, es recupera favorablement.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Alberto de Jesús (Bous al carrer)

 

24 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres