VI Setmana taurina (2): del concurs local al certamen nacional d'emboladors

VI Setmana taurina (2): del concurs local al certamen nacional d'emboladors

Després del descans del dilluns 23 de juny, per a concentrar tota l'activitat taurina en el dia de Sant Joan, la Setmana Taurina va reprendre les seues activitats el dimarts 24. Este és el balanç de bloc central de la setmana en què van decepcionar alguns grans nom, com Doménech.

 

El dimarts 24, el ramader Jaume Doménech, d'Almenara, va ser l'encarregat de reprendre el concurs de ramaderies.

Tampoc el seu ramat va aconseguir el nivell esperat, perquè de les huit caps que es van córrer durant la vesprada només una va destacar, la vaca Artista, junt amb el jònec Vanidoso.

Un dels plats forts del programa de la Setmana Taurina era, com sempre, el concurs local d'emboladores, per la coneguda i sana rivalitat existent, des de sempre, entre les quadrilles d'emboladors de Puçol.

Després d'una jornada molt atractiva, el resultat final del concurs va ser el següent: guanyadors, la quadrilla de Ximo i Xato; i segona posició, Emboladors de l'Art. Ambdós es van guanyar el dret a participar en el certamen nacional d'emboladors, que es va celebrar la nit del divendres 27 de juny.

Les quatre quadrilles restants van quedar de la forma següent: en tercer lloc, José Comes; en quart, Javier Esteve Rallaet; en quint, Jaume Bosch Saliner; i finalment, la quadrilla de Paco López.

Totes elles van competir amb bous de Juan Faet, d'Almenara. La nit es va tancar amb la solta de quatre vaques de la ramaderia de Pedro Peris del Puig.

Dimecres 25 juny

La tercera participant en el concurs de ramaderies va ser la de Juan Faet.

Segurament i sense por d'equivocar-me, la vesprada del dimecres va ser de les més avorrides de ho vist fins ara en les sis edicions de la Setmana Taurina.

Per tercer any consecutiu repetia el ramader d'Almenara per mèrits propis, però després del fracàs d'esta edició no és difícil vaticinar que tardarem a veure-ho anunciat per a futures edicions.

Fracàs que també cal fer-ho extensiu a allò que s'ha viscut a la nit, en el concurs local de retalladors, a causa de l'escàs joc dels jònecs portats per a l'ocasió pel ramader Héctor López, de Chiva, inclòs el soltat en primer lloc, com a preàmbul a este concurs en què va fer el seu debut el becerrista local Francisco Damas.

Dènou van ser els retalladors locals que van participar en el concurs, i el resultat final va ser el següent: 1r, Sergio Carrión; 2n, Javi Bosch Nelet; 3r, Jaume Pancha; 4t, Javi López Glandu; i 5t, Mario González Garcio.

Com "passador" final, i seguint la tònica de ho vist al llarg de la jornada, vam haver de suportar l'actuació del bou Marinero, que va ser embolat per la penya Els Valents, patrocinadora del mateix. L'encarregat de tallar la corda va ser Miguel Sebastiá.

La mateixa penya va ser l'encarregada de patrocinar les vaquetes Paloma i Alicantina, soltades després del bou. Les tres caps pertanyien a la ramaderia La Rambleta, d'Almenara.

Dijous 26 juny

Ja en la recta final de la setmana, s'esperava amb molt d'interés el debut en el concurs de ramaderies del ramader local Jaume Bosch Saliner.

A pesar de tindre una bona actuació, en línies generals, el conjunt de huit caps no va aconseguir el nivell que tot aficionat local haguera desitjat del ramader de Puçol. No obstant, van destacar Nazarena i Sonia, així com el bou de nom Antiguo.

Després de presenciar novament en pantalla gegant un nou triomf de la selecció espanyola de futbol, esta vegada en semifinals enfront de Rússia, es va celebrar a la nit el desafie de ramaderies.

El primer a participar va ser Carlos Doménech, de Teulada, que va soltar tres vaques i un bou de nom Cocodrilo, patrocinat per la penya El Soparot, al què després de ser embolat per la quadrilla de Paco López, li va tallar la corda l'aficionat Pepe, d'Alborada.

Amb el mateix nombre de caps va participar la ramaderia castellonenca de Germans Guillamón, de Sant Joan de Moro, sent la penya Vaig io ahí la patrocinadora del bou embolat, de nom Morenito. Es va ocupar de l'embolada la quadrilla de José Comes, i de tallar-li la corda l'aficionat Julio, de Godelleta.

L'última de la nit va ser la ramaderia de Tomás Alba, de Silla. A les seues tres vaques li va seguir un bou, de nom Caprichoso, patrocinat per la penya l'esquellot. José Comes va repetir com embolador i, una vegada més, Pepe de Godelleta va ser el tallador de la corda.

Divendres 27 juny

La ramaderia protagonista del penúltim dia de concurs va ser La paloma, de Xaló, a Alacant. Molt bona l'actuació al complet d'esta ramaderia, que va aconseguir elevar el nivell del concurs durant la vesprada del divendres.

Van destacar totes les caps exhibides, encara que de manera notable les vaques Duquesa, Flecha, Langosta i, sobretot, Guapa. A més, van tindre un gran nivell el jònec Miedoso i el bou Tendero.

A la nit va tindre lloc el certamen nacional d'emboladors, en el que es va donar el següent resultat. En primer lloc, la jove quadrilla de Puçol anomenada Emboladors de l'Art, que  va embolar al bou Afectuoso de Fernando Machancoses; en segon lloc, la quadrilla de Llíria, que va embolar al bou Fulero de Juan Faet; en tercer lloc, la quadrilla d'Amposta (Tarragona) que es va fer càrrec del bou Chocolate, dels Germans Pons; el quart lloc va ser per a la quadrilla d'El planchao, de Vall d'Uixó, amb l'embolada del bou Huracán, de la ramaderia El pincho; quinta posició per a Ximo i Xato, de Puçol, encarregats d'embolar a Papelero, de Jaume Bosch Saliner; i sexta plaça per als emboladors de Colmenar de Oreja (Madrid) i la seua labor sobre el bou Reptil, d'Héctor López, propietari també de les sis vaques que es van soltar al final del concurs.

Cal assenyalar que el bou Papelero, del Saliner, va ser triat el millor bou de la nit.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (Bous al carrer)

 

19 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres