Cuidar jardins en la platja, una altra forma d'integrar als discapacitats

Cuidar jardins en la platja, una altra forma d'integrar als discapacitats

Un taller de respir per als pares i d'aire lliure per als fills, així es definix un programa per a discapacitats que col·laboren en el manteniment dels jardins de la platja, gràcies a un acord de l'ajuntament, l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS) i l'empresa Phi Educational.

 

Tots els matins, cap a les huit, un grup de set jóvens d'ADIS acudixen a la platja amb autobús. Allí treballen dos hores en un taller de jardineria davall la supervisió de dos monitores, Olga Ingunza i Leire Miró, ambdós de Phi Educational.

El seu treball consistix en la neteja dels jardins, el manteniment de l'arbratge del Passeig marítim i els treballs de millora de les zones verdes de la Plaça de la Rosa dels Vents, sempre en col·laboració amb el personal de la Brigada d'obres municipal.

A més, este projecte té altres aspectes tan importants com el de la formació dels jóvens: d'una banda, els seus pares disposen d'un temps per a poder realitzar altres activitats, ben laborals o de la seua vida personal, és per això que es considera un "horari de respir" per a les famílies d'estos jóvens discapacitats; per un altre, comencen a funcionar de forma autònoma en alguns aspectes de la seua vida, com viatjar amb autobús o organitzar-se en grups de treball; finalment, suposa un pas més en la integració dels alumnes d'ADIS en el món laboral.

"Este projecte és molt important per a ells perquè se senten útils", explica Olga Ingunza."A més, el taller de jardineria forma part d'un projecte més ampli amb ADIS i l'ajuntament, a través del qual els xics i xiques reben formació per a poder endre-se en el món laboral i, en alguns casos, ja tenen treball durant la resta de l'any".

Els treballs de jardineria a l'estiu en la platja es realitzen per segon any consecutiu i formen part del compromís de l'ajuntament per la inserció dels discapacitats de la població.

Per a l'alcalde, Mariano Sanchis"és fonamental que ells se senten útils i es formen per a poder assumir responsabilitats en el món laboral, però també és fonamental la vessant familiar, perquè no és fàcil la labor diària dels seus pares i per això és imprescindible eixe respir matinal que els permet dedicar-se a altres tasques".

 

15 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres